В Закарпатській області спорт і міліція в житті Олега Тупчія

В Закарпатській області спорт і міліція в житті Олега Тупчія

31.08.13 08:24 0 940
Любов до спорту та робота міліціонера вдало поєдналися у молодому працівнику Ужгородського міськвідділу міліції Олегу Тупчію.

Свій життєвий шлях Олег розпочав у Черкасах, а потім з легкої руки долі продовжував його у різних куточках світу: Бангкок, Таїланд, Вірменія, Росія. Туди життя кидало Олегового батька-військового. Пішов стопами батька й син, розпочавши службу прикордонника на Заході України. Мріяв стати офіцером, проте здобув звання прапорщика в Національній академії Державної прикордонної служби України імені Богдана Хмельницького.

Під час служби прапорщик Тупчій здійснив 28 затримань порушників кордону. Після кордону розпочалась служба в міліції. Рік молодий міліціонер пропрацював у патрульній службі, після чого перевівся до карного розшуку, де трудиться й зараз.

Освіта історика, котру здобув в Ужгородському національному університеті, дуже допомагає Олегу в роботі. А ще в житті йому допомагає спорт. Любов до нього з`явилася ще в дитинстві, адже плавати юнак навчився вже у три роки! В шкільний та студентський час займався футболом, боксом та волейболом. Однак перевагу надав саме останньому. Раніше грав за університетську волейбольну команду, а зараз разом із колегами приймає участь в офіцерському триборстві (біг, стрільба та плавання).

Окрім спортивних успіхів, Олег також професійно справляється зі своїми міліцейськими обов’язками. Робота в правоохоронних органах піднесла молодому працівнику чимало цікавих, складних, а деколи й небезпечних справ. Нещодавно він зі своєю командою розкрив серію резонансних злочинів – крадіжок палива з бензобаків автівок. Нічний злодій, студент-третьокурсник одного з навчальних закладів області, на машині товариша паркувався в спальних районах міста й шурупом пробивав паливні баки чужих автівок, після чого зливав бензин. Діяв він досить обережно: обирав автомобілі лише з пластиковими баками, тому що металеві могли вибухнути, якщо б утворилась іскра. До того ж, навчаючись на технічній спеціальності, він добре знав устрій автомобілів, що допомагало злодію скоротити час крадіжки. Таким чином за ніч він міг «осушити» від бензину десятки машин. На ранок власникам авто залишалося лише підраховувати збитки, адже заміна баку коштує 1,5 тис. грн.

Невловимого нічного злодія міліціонери врешті-решт затримали на гарячому, стосовно нього порушено карну справу за 10-ма епізодами. Горе-студент покаявся, виправдовується тим, що збирав гроші на море…

- Робота в міліції дуже цікава. Бувають такі випадки, в достовірність яких я б ніколи не повірив, якби тут не працював, - каже Олег Тупчій. - Ми повинні виконувати наші завдання професійно й грамотно, адже робота в міліції – це, безперечно, й ризик. Тут, на мою думку, місце лише тим, хто любить цю працю: ентузіастам, які готові жертвувати часом й особистим життям. Адже працюємо ми, як кажуть, до ромського сонця – з 7-ої години ранку (буває й раніше) і аж до темної ночі...

Галина Михайлова, Еліна Андрусь

студентки відділення журналістикиУжНУ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Юні тернопільські ...
Наступна новина: Ужгородця обікрала ...

КОМЕНТАРІ