У Тернополі відкрито меморіальну дошку відомому громадсько-політичному діячеві Іванові Гавдиді

У Тернополі відкрито меморіальну дошку відомому громадсько-політичному діячеві Іванові Гавдиді

31.08.13 13:56 0 989
30 серпня, спливло 10 років від того трагічного дня, як у Києві загинув заступник голови Проводу Організації Українських Націоналістів, директор Центру Національного Відродження ім. Степана Бандери, голова фракції “Наша Україна” в Тернопільській обласній раді Іван Гавдида. Громадськість краю вшановує пам’ять відомого земляка. У рамках заходів відбулось відкриття меморіальної дошки Іванові Гавдиді. Розміщено її в обласному центрі за адресою: бульвар Тараса Шевченка, 3 – на будинку, в якому працював знаний громадсько-політичний діяч. Відкрив дошку син Івана Гавдиди – Назар.

Барельєф освятили Архієпископ Тернопільський, Кременецький і Бучацький Нестор (УПЦ КП) та голова молодіжної комісії Тернопільсько-Зборівської єпархії отець Орест Павліський (УГКЦ). Звертаючись до учасників церемонії, Владика Нестор закликав сучасників жити й працювати заради України так, як це робив Іван Гавдида.

Про те, що життя та діяльність справжнього націоналіста стали взірцем для нинішнього та прийдешніх поколінь говорив і заступник голови обласної ради Олег Боберський: «Цитуючи ідеолога українського націоналізму Дмитра Донцова,- наголосив Олег Володимирович, – маємо пам’ятати, що зможе реалізувати ідею самостійної України провідна верства. На неї покладаються державотворчі завдання. Провідна верства – це талановиті, працьовиті, героїчні, безмежно віддані ідеям українського націоналізму та української справи люди. До цієї когорти належав Іван Гавдида. Продовжуючи його справу, беручи до прикладу його життя та творіння, ми зможемо побудувати Україну».

Вечір пам’яті Івана Гавдиди, що розпочнеться в обласній філармонії о 16.00, продовжить низку заходів.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ