У Рівненській області облік доходів, отриманих від діяльності, що підлягає патентуванню

У Рівненській області облік доходів, отриманих від діяльності, що підлягає патентуванню

31.08.13 20:37 0 1033
Платники податку на прибуток ведуть окремий облік доходів, отриманих від діяльності, що підлягає патентуванню.

Платник податку на прибуток, який здійснює діяльність, що підлягає патентуванню, повинен окремо визначити цей податок від кожного виду такої діяльності та окремо визначити податок від іншої діяльності.

З цією метою ведеться окремий облік доходів, отриманих від діяльності, що підлягає патентуванню. Також ведеться окремий облік витрат, пов'язаних із здійсненням такої діяльності з урахуванням від'ємного значення як результату розрахунку об'єкта оподаткування (п. 152.2 Податкового кодексу України; далі - ПКУ).

Податок на прибуток розраховується окремо для кожного виду діяльності, що підлягає патентуванню. Також окремо розраховується податок на прибуток від інших видів діяльності.

Нагадаємо, що від'ємне значення як результат розрахунку об'єкта оподаткування, отриманий від діяльності, яка підлягає патентуванню, не враховується при розрахунку податку на прибуток від звичайної діяльності. Це негативне значення в подальшому відшкодовується за рахунок доходів, отриманих у майбутніх податкових періодах від діяльності, що підлягає патентуванню (абз. 2 п. 150.1 ПКУ).

Таким чином, загальна сума податку на прибуток, яку необхідно сплатити до бюджету, повинна складатися з окремих сум податку на прибуток:

1) від кожного виду діяльності, що підлягає патентуванню;

2) від інших видів діяльності, яка не патентується.

Сума податку на прибуток від звичайних видів діяльності повинна сплачуватися до бюджету незалежно від того, наскільки прибутковою або збитковою виявилася діяльність, що підлягає патентуванню.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ