Мережа початкових мистецьких навчальних закладів Львівщини – одна з найбільших в Україні

Мережа початкових мистецьких навчальних закладів Львівщини – одна з найбільших в Україні

01.09.13 09:07 0 959
Львівська область має одну з найбільших в державі мережу початкових спеціалізованих мистецьких навчальних закладів. Станом на 2013 рік на Львівщині діє 74 початкові мистецькі школи.

Про це 29 серпня на прес-конференції повідомила директор департаменту з питань культури, охорони культурної спадщини та культурних цінностей Львівської ОДА Наталія Гамкало.

За її словами, з 74 шкіл 41 – музична школа, 27 – мистецьких, одна – хореографічна, дві – художні, одна декоративно-ужиткова і дві – хорові. Наталія Гамкало зазначила, що цьогоріч відкрили школу декоративно-ужиткового мистецтва у Самборі.

«У 2013 році у всіх школах вчилося 22 129 дітей, навчальний процес забезпечували 2 764 викладачі. Загалом на Львівщині близько 9 % дітей охоплені мистецькою освітою. Найбільше шкіл естетичного виховання є у Львові, Дрогобичі, Городоцькому, Жовківському, Кам’янка-Бузькому, Пустомитівському, Сколівському, Сокальському, Стрийському районах», – повідомила Н. Гамкало.

Вона також зазначила, що в області є п’ять навчальних закладів культури та мистецтва І-ІІ рівня акредитації, де навчається близько 2 тис. студентів. Забезпечує навчальний процес близько 700 викладачів. «З обласного бюджету на утримання цих начальних закладів щороку виділяється 58 млн. грн.», – додала Н. Гамкало.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Волинські правоохоронці ...
Наступна новина: Шванштайгер не допоможе ...

КОМЕНТАРІ