Сирія і Росія засудили США за погрозу удару в Сирії

Сирія і Росія засудили США за погрозу удару в Сирії

01.09.13 10:50 0 998
Влада Сирії і її фактичний союзник Росія засудили у п’ятницю Сполучені Штати Америки за погрозу вдатися до воєнної акції проти об’єктів сирійської влади через використання нею хімічної зброї проти цивільних. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Міністерство закордонних справ Сирії скритикувало оприлюднені у США дані розвідки, які мають свідчити про застосування цієї зброї сирійською владою, як «брехню» і «фабрикації».

Як мовиться в зачитаній на телебаченні заяві МЗС, державний секретар США Джон Керрі, який оприлюднив ці дані, після кількох днів роздмухування в засобах інформації повідомлень про беззаперечні докази врешті повторив «старі казки, висловлені ще понад тиждень тому терористами», як влада Сирії називає своїх збройних супротивників.

У Росії Міністерство закордонних справ заявило, що погрози США неприйнятні і виголошені «за відсутності будь-яких доказів».

Як сказав речник МЗС Олександр Лукашевич, будь-яка одностороння силова акція в обхід Ради безпеки ООН, якою б обмеженою вона не була, стане прямим порушенням міжнародного права, підірве перспективи політико-дипломатичного вирішення конфлікту в Сирії і призведе до нового оберту конфронтації і нових жертв.

Обидві заяви пролунали після того, як президент США Барак Обама заявив у п’ятницю, що його країна ще не ухвалила рішення, чи завдавати ударів у Сирії через використання її владою хімічної зброї проти цивільного населення, але ймовірна акція США ні в якому разі не передбачає направлення до Сирії сухопутних військ і в разі схвалення буде обмеженою і вузько спрямованою.

Також у п’ятницю Білий дім оприлюднив розсекречену розвідувальну інформацію, яка, за словами Вашингтона, має доводити, що хімічний напад неподалік Дамаска 21 серпня вчинила влада Сирії, внаслідок чого загинуло понад 1 тисячу 400 людей. Із повідомленням про ці дані виступив на телебаченні державний секретар Джон Керрі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ