Волинські правоохоронці проведуть профілактичний "Урок"

Волинські правоохоронці проведуть профілактичний "Урок"

01.09.13 09:05 0 953
З метою забезпечення соціального і правового захисту дітей у період із 1 по 10 вересня 2013 року на території Волинської області буде проводитися всеукраїнський профілактичний захід "Урок".

Правоохоронці краю проведуть заходи щодо профілактики правопорушень та злочинів серед учнів загальноосвітніх шкіл, професійно-технічних училищ, спрямованих на недопущення поширення серед неповнолітніх наркотичних засобів та психотропних речовин, попередження учинення злочинів дітьми та відносно них.

У рамках профілактичного заходу «Урок» уживатимуться заходи щодо виявлення дітей, які не розпочали заняття в навчальних закладах, встановлюватимуться причин та умови, що сприяли цьому. Згідно із законодавством, батьки або особи, що їх заміняють, які не виконують обов'язків щодо виховання дітей, будуть притягнені до адміністративної відповідальності.

Міліціонери проведуть відповідну профілактичну роботу з неповнолітніми, які перебувають на обліках органів внутрішніх справ та схильні до вчинення правопорушень. Окрім цього, проведуть рейди з виявлення бездоглядних дітей, підлітків, які перебувають у розшуку, з метою їх подальшого соціального влаштування.

Організовуватимуться зустрічі з адміністраціями шкіл та батьківськими комітетами для налагодження взаємодії, інформування щодо фактів правопорушень серед дітей, жорстокого поводження з ними, невиконання батьками обов’язків з виховання неповнолітніх, а також залучення дітей, які перебувають на обліках в органах внутрішніх справ, до участі в гуртках, секціях тощо.

Також під час «Уроку» перевірять загальноосвітні навчальні заклади щодо обладнання їх сигналізацією та забезпечення охороною.

СЗГ УМВС України

у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Мережа початкових ...

КОМЕНТАРІ