Голова Тернопільської ОДА та міністр охорони здоров`я привітали майбутніх медиків з початком навчального року

Голова Тернопільської ОДА та міністр охорони здоров`я привітали майбутніх медиків з початком навчального року

01.09.13 08:42 0 1258
В Тернопільському державному медичному університеті ім. І.Я. Горбачовського майбутні медики дали клятву на вірність своїй професії. Привітати студентів завітали міністр охорони здоров`я України Раїса Богатирьова та голова Тернопільської обласної державної адміністрації Валентин Хоптян.

У своєму вітальному слові міністр охорони здоров`я висловила слова підтримки і захоплення молоддю, яка обрали найкращу професію – професію медика. За словами урядовця, медик – професія незвичайна і надзвичайна, яка вимагає великої душевної роботи. Відтак, за словами Раїси Богатирьової, яка є почесним професором Тернопільського державного медичного університету, людство покладає великі надії на медиків і вимагає ідеальності з найвищими знаннями. Урядовець порадила майбутнім фахівцям обирати професію сімейного лікаря, бо за нею майбутнє. Саме реформи в охороні здоров`я, які ініціював Президент України, спрямовані на модернізацію країни з кінцевою метою, яка передбачає зробити кожного громадянина України здоровим, - зазначила Раїса Богатирьова. Міністр заявила, що з 2010 року в державі в чотири рази збільшено направлення випускників до мережі амбулаторної сімейної медицини. Відтак, вона закликала студентів конкурувати і бути кращими.

«Ви будете працювати в новій системі охорони здоров’я. Ті реформи, які розпочаті Президентом України, вони мають пріоритети. Медицина, зміна фінансових механізмів, система організації надання первинної медико-санітарної допомоги - перший напрямок реформи, який здійснюється з 2011 року. Наступний напрямок – робота екстреної швидкої медичної допомоги» - заявила міністр охорони здоров`я. За словами Раїси Богатирьової, минулого року в рамках реалізації медичної реформи у чотирьох пілотних областях було придбано 286 сучасних машин швидкої допомоги. До кінця цього року і протягом першого кварталу 2014 року всі регіони України отримають 1200 машин.

Голова Тернопільської облдержадміністрації Валентин Хоптян під час свого виступу перед студентами, викладачами та медиками зазначив, що робота з реформування медичної галузі області, як цього вимагає Президент, почалася з первинної ланки. Очільник регіону гордиться, що в області немає жодного села, де б не було медичного пункту. Велику подяку у реформуванні охорони здоров`я влада області складає підприємцям. За словами Валентина Хоптяна, проведена комп’ютеризація ФАПів Густинського та Підволочиського районів. Загалом, як заявив голова Тернопільської ОДА, влада робить все для того, щоб створити комфортні умови для роботи медиків і лікування пацієнтів у найвіддаленіших селах. Як поінформував присутніх очільник регіону, минулого року у Заліщиках відкрита одна із сучасних лікарень в Україні. Відповідна робота з модернізації ведеться і в інших медичних закладах. Найближчим часом на Тернопіллі, завдяки меценатам, відкриється ще одне сучасніше відділення в онколікарні. Валентин Хоптян заявив, що влада області обіцяла і дотримала свого слова – не закрила жодного медичного закладу.

На завершення Голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян побажав студентам, педагогам та медикам міцного здоров`я і віри в краще життя, а урядовець та куратор Тернопільської області Раїса Богатирьова запевнила, що міністерство охорони здоров`я України - партнер тернопільських медиків та студентів.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Пакистані заборонили ...
Наступна новина: У Боснії засудженого за ...

КОМЕНТАРІ