У Рівненській області на контролі - легалізація доходів найманих працівників

У Рівненській області на контролі - легалізація доходів найманих працівників

01.09.13 02:01 0 1115
Однією з найбільш актуальних проблем в Україні у сфері оплати праці є зарплата «в конвертах», потерпають як роботодавці, так і працівники.

Керівники підприємств та приватні підприємці, які є роботодавцями, повинні пам’ятати, що за невиплату заробітної плати чи інших установлених законом виплат несуть кримінальну відповідальність, передбачену ст.175 Кримінального кодексу України.

Працівники, в свою чергу, повинні усвідомити, що отримуючи зарплату «в конвертах», вони фактично позбавлені оплати тимчасової непрацездатності, включаючи догляд за хворою дитиною, допомоги у зв’язку з вагітністю та пологами, по безробіттю у випадку втрати роботи, одержання пристойної пенсії в старості, по інвалідності та інших випадках, передбачених законодавством.

Варто пам’ятати, що нелегальна заробітна плата – це частіше за все відсутність захисту від незаконного звільнення, гарантій на безпечні та здорові умови праці, права на відпочинок.

З метою детінізації виплати заробітної плати та протидії порушенням трудового законодавства податківці Рокитнівського району, у співпраці з органами державної влади, постійно проводять активну результативну роботу.

Зокрема, з початку року податковою службою району залучено до оподаткування 54 суб’єкти господарювання, рівень заробітної плати підвищили 42 суб’єкти господарювання. Внаслідок цього до бюджету додатково надійшло майже 3 тис. грн. податку на доходи фізичних осіб.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Львів: VI Міжнародна ...
Наступна новина: Рівненщина: стратегічні ...

КОМЕНТАРІ