У Рівненській області майстер-клас від професіонала

У Рівненській області майстер-клас від професіонала

01.09.13 02:20 0 1054
Місячник «Співпраця з роботодавцями – запорука успіху» у Рівненському центрі професійно-технічної освіти державної служби зайнятості продовжився ще одним заходом, проведеним на базі навчального ресторану відділення з підготовки фахівців з туризму, готельного господарства та ресторанної справи. Цього разу на майстер-клас з приготування кави еспрессо та інших варіацій на основі цього рецепту завітали адміністратори, бармени та бариста найпопулярніших ресторанів Рівного. Також у залі були присутні слухачі РЦПТО ДСЗ, для яких така подія – справжній подарунок до навчального процесу. Провів майстер-клас Роман Гопанчук, менеджер компанії «Gemini», майстер із семирічним стажем роботи, що навчався в італійських бариста.

На початку майстер-класу Роман наголосив, що італійці як законодавці моди у смаженні кави та приготуванні купажів презентують точні технології приготування запашного напою, дотримуватися яких повинен кожен бармен, який прагне стати професіоналом і здобути популярність серед клієнтів. Він наголосив, що еспрессо – найбільш популярний напій в усьому світі, на основі рецептури якого готуються також інші різновиди – лунго, амерікано, капучіно, латте. Але для того, щоб приготувати його бездоганно, необхідно знати безліч тонкощів.

Насамперед – використовувати еспрессо-машину відповідного класу. Слід зазначити, що кавовий апарат, яким оснащене навчальне місце бармена в РЦПТО ДСЗ, якнайкраще підходить для приготування напою. Окрім цього, важливо правильно підібрати купаж, змолоти зерна, за допомогою холдера і темпера сформувати ідеальну «таблетку», підготувати апарат до роботи, правильно підібрати і приготувати посуд для подачі кави. Від того, наскільки дотримана технологія, залежить смак напою і те, скільки корисних екстрактів потрапить до порції. До речі, вживати еспрессо слід у першу хвилину після приготування, оскільки напій, що холоне, за словами майстра, «помирає».

Окрім основного рецепту, Роман поділився із присутніми колегами секретами збивання молочної піни гарячою парою для приготування капучіно і латте, а також приготував усі види напоїв для дегустації.

Наприкінці презентації охочі мали змогу поставити запитання та власноруч спробувати приготувати каву за озвученими рецептами. Слід зазначити, що високий рівень викладання матеріалу сприяв зацікавленості гостей та жвавій дискусії. Найбільше запитань поставили представники ресторанного комплексу «Софія», у якому, за зізнанням адміністратора Іванни Ковалюк, є відповідне обладнання, що дозволяє працювати на високому рівні. Іванна поділилася враженнями про майстер-клас:

- Я прийшла із нашими найкращими барменами, людьми, які сприймають свою роботу не просто як засіб швидкого заробітку, а як мистецтво, до якого ставляться відповідно. Приємно, що те, чому ми навчали їх у нашому закладі, повністю підтверджене шнім майстер-класом, а, отже, наші фахівці мають найвищий рівень підготовки. Вважаю, що такі заходи потрібно проводити постійно, особливо, якщо є така прекрасна матеріально-технічна база, як в РЦПТО ДСЗ.

Заступник директора з навчальної роботи Людмила Абрамова запропонувала присутнім пройти цілу серію майстер-класів, організованих на базі РЦПТО ДСЗ, або й курси підвищення кваліфікації.

Рівненський центр професійно-технічної освіти державної служби зайнятості чекає на тих, хто хоче опанувати цю професію.

Звертайтеся за адресою: м. Рівне, вул. Пирогова, 8. Тел./факс 68-37-95.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ