Виробництво небезпечних для споживача хімікалій викрили та припинили запорізькі міліціонери

Виробництво небезпечних для споживача хімікалій викрили та припинили запорізькі міліціонери

01.09.13 11:48 0 931
Справжній підпільний завод у складі виробничого цеху, а також сховищ для зберігання сировини та готової продукції організував 37-річний мешканець Запорізької області. Нелегальне підприємство спеціалізувалося на виготовленні фальсифікованих засобів захисту рослин. При цьому ділки використовували торгівельні знаки відомих на сільськогосподарському ринку виробників. Підробки, замасковані під якісний продукт, збувалися фермерським господарствам за цінами виробника.

Зайве казати, що з фірмовими гербіцидами та пестицидами нелегальна продукція, окрім назви, не мала нічого спільного. Виготовлені у кустарних умовах з неякісної сировини, без додержання рецептури, подібні хімікалії не лише не приносили бажаного ефекту, а ще й несли потенційну загрозу майбутнім споживачам сільгосппродукції, обробленої подібними сурогатами.

У ході проведення санкціонованих обшуків співробітниками управління державної служби по боротьбі з економічною злочинністю ГУМВС України в Запорізькій області було виявлено та вилучено понад дві тони фальсифікованих хімікатів загальною вартістю більш ніж чверть мільйона гривень. Також вилучено обладнання, наклейки та бирки з товарними знаками вітчизняних та закордонних виробників.

Наразі розпочато кримінальне провадження за ознаками ч. 3 ст. 229 Кримінального кодексу України (Незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару). Як відомо, санкція статті передбачає штраф від десяти тисяч до п'ятнадцяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого та з конфіскацією і знищенням відповідної продукції та знарядь і матеріалів, які використовувалися для її виготовлення.

Триває досудове розслідування. Також співробітниками міліції вживаються вичерпні заходи щодо встановлення всього кола осіб, яким горе-підприємець вже встиг збути фальсифікат.

ВЗГ ГУМВС України

в Запорізькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ