Хмельниччина: у навчальний рік з новою школою!

Хмельниччина: у навчальний рік з новою школою!

02.09.13 08:53 0 1231
День знань - справжнє всенародне свято мудрості, доброти і людяності. Цей день завжди особливо урочистий і хвилюючий, адже саме з нього починається незвіданий, цікавий і, водночас, нелегкий шлях до пізнання, до нових звершень, до самостійного життя. шнім святом по-справжньому насолодились учні новозбудованої Новосинявської ЗОШ І-ІІІ ступенів Старосинявського району, урочисте відкриття якої здійснив голова Хмельницької обласної державної адміністрації Василь Ядуха.

Галузь освіти є пріоритетною для органів влади. Вже два роки поспіль визначено, що саме освіта і галузь охорони здоров’я є основними у роботі органів державної влади.

Василь Степанович зазначив, що Глава держави через свої соціальні ініціативи наголошує на величезній увазі підростаючому поколінню, аби кожна дитина була під опікою та мала можливість відвідувати дошкільні навчальні заклади, здобувати якісну освіту у школах, формуючи свою особистість. Виходячи з цього, в області будуються нові школи і дитячі садочки, відкриваються нові групи, де створюються всі умови для підростаючого покоління.

Дана Новосинявська школа не є виключенням, адже тут працюють добросовісні педагоги, навчаючи дітей у непростий час інформаційного суспільства. Результати не змушують себе довго чекати, про це свідчать численні призові місця, здобуті під час різноманітних олімпіад і конкурсів.

«За останні роки в Старосинявському районі на галузь освіти виділено майже 14 млн. грн. І школа, перший камінь якої закладено більше 20 років тому, добудована. Майже на 1,5 млн. грн. закуплено нових шкільних автобусів. Зупинятися на досягнутому влада не буде», - зазначив очільник Хмельниччини.

Посадовець висловив сподівання, що у комфортних умовах нової школи, де є уся необхідна матеріально-технічна база, завдяки праці педагогів, знання учнів покращуватимуться з року в рік.

«Умови, які створює влада на виконання доручень Президента України, покликані забезпечити комфортне навчання дітей. За останні роки стовідсотково завершено комп'ютеризацію шкіл І-ІІІ ступенів, усі діти підвозяться до навчальних закладів комфортними шкільними автобусами, забезпечені гарячим харчуванням... Велика увага приділялася облаштуванню шкіл внутрішніми санвузлами. За 2,5 роки облаштовано більше 400 шкіл і забезпеченість становить 96 %», - акцентував Василь Степанович.

На завершення він привіта усіх з визначною подією у житті шкільної громади, подарував для Новосинявської ЗОШ сертифікат на комп’ютерний клас та сертифікат на телевізор. На цьому подарунки Старосинявському району від губернатора Хмельниччини не завершилися, бо району дістався ще й новий шкільний автобус.

Після урочистого перерізання стрічки, Василь Ядуха оглянув навчальний заклад, поспілкувався з педагогами та учніми, які зайняли свої робочі місця у нових ошатних класних кімнатах.

ДОВІДКОВО: Будівництво нової школи на 110 місць в с. Нова Синявка розпочалося у 1991 році. Школа є суб’єктом Старосинявського освітнього округу, де здійснюється поглиблене вивчення хімії та біології учнями 8-9 класів, а учні 10-11 класів навчаються за біолого-хімічним профілем. В Новосинявській ЗОШ І-ІІІ ступенів працює 20 вчителів: з них 15 – спеціалісти вищої категорії, звання «Вчитель- методист» має два педагоги, три – звання «Старший вчитель».

На будівництво ЗОШ с.Нова Синявка лише за останні три роки з державного та обласного бюджетів виділено більше 10 мільйонів гривень.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Путін оголосив про ...

КОМЕНТАРІ