У Львові відбудеться ІV Всеукраїнський форум ОСББ

У Львові відбудеться ІV Всеукраїнський форум ОСББ

02.09.13 14:46 0 1058
22-23 жовтня у Львові на ІV Форумі ОСББ зберуться експерти та практики об’єднань співвласників багатоквартирних будинків з України, Польщі та Білорусі.

На заході шукатимуть шляхи вирішення проблем в галузі ЖКГ та обговорюватимуть перспективи розвитку об’єднань в Україні. Форум вже вчетверте організовуватиме Інститут міста.

За даними Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України у 2012 році кількість створених ОСББ перетнула позначку у 15 709 об’єднань (83.5% від річного плану). На кінець 2013 року в міністерстві прогнозують створення близько 20 тис. об’єднань.

Ця цифра є лише невеликою частиною від усієї житлово-комунальної інфраструктури України, яка, здебільшого, обслуговується державними підприємствами, часто неконкурентними та непрозорими у своїй роботі. Створення ОСББ дозволяє мешканцям обирати компанію, яка надаватиме послуги, їх перелік та контролювати власні витрати.

Як показує дослідження громадської мережі «Опора», проведене у 2012 році, 72% мешканців, які вже увійшли до ОСББ, задоволені його роботою. Це є ще одним важливим чинником просування ідеї об’єднання мешканців для спільного контролю за власним подвір’ям та будинком.

«На цьогорічному Форумі ми очікуємо близько 150 учасників. Це і голови успішних українських об’єднань, і гості з Польщі та Білорусі, які поділяться своїм досвідом у діяльності ОСББ у своїх країнах. Окрему секцію Форуму присвятимо співпраці банків із головами ОСББ, адже щоб відремонтувати власний будинок як правило, потрібні значні кошти і тому така співпраця є необхідною»,— зазначила Ірина Фогел, керівник проекту Всеукраїнський форум ОСББ.

Зареєструватися для участі у Форумі, який відбуватиметься 22-23 жовтня, можна заповнивши онлайн-форму. Організатори оплачують проживання та харчування. Кількість місць з кожної області обмежена.

Відео тут: http://www.youtube.com/watch?v=AaOPYZrJKgo&feature=youtu.be

Реєстрація на форум тут: http://city-institute.org/index.php?option=com_content&view=article&id=396:2013-08-18-20-29-10&catid=1:latest

Про це повідомили у Львівській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Екстра-ліга і АМФУ ...
Наступна новина: У Львівській філармонії ...

КОМЕНТАРІ