На Рівненщині депутата-регіонала вимагають позбавити мандата

На Рівненщині депутата-регіонала вимагають позбавити мандата

02.09.13 11:49 0 1428
Березнівська районна організація партії “УДАР Віталія Кличка” ініціює процес позбавлення мандата депутата Березнівської районної ради обраного по мажоритарному окрузі в місті Березне, члена Партії Регіонів та першого заступника голови правління УКООПСПІЛКИ Миколу Людвічуку.

“Микола Людвічук, якого березнівчани обрали в мажоритарному окрузі своїм представником у районній раді на сьогоднішній день є найбільшим депутатом-прогульником. За останні два роки, він жодного разу не взяв участі в засіданнях сесій та комісій райради, що вже згідно чинного законодавства є підставою для відкликання даного депутата. Така ситуація не викликає жодного здивування, адже ми прекрасно бачимо як депутати-регіонали нині “піклуються” про своїх виборців, та так пілкуються, що жодним чином не дбають про їхні інтереси” – наголосив голова виконкому Березнівської районної організації політичної партії “УДАР Віталія Кличка” Андрій Андрощук.

Районна організація партії “УДАР” має намір зібрати збори виборців міста Березне та створити ініціативну групу для збирання підписів виборців на підтримку пропозиції про відкликання депутата райради Миколи Людвічука.

“Якщо людина не може виконувати свої обов'язки належним чином, нехай попрощається зі своїм мандатом, а замість нього березнівчани оберуть справді достойного депутата, що не на словах, а на ділі доказуватиме своє право представляти територіальну громаду у найвищому представницькому органі влади в районі” – підсумував Андрій Андрощук.

Нагадаємо, що згідно ст.37 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад” підставами для відкликання депутата місцевої ради є пропуск депутатом місцевої ради протягом року більше половини пленарних засідань ради або засідань постійної комісії, невиконання ним без поважних причин рішень і доручень ради та її органів. Право вносити пропозиції про відкликання депутата місцевої ради до територіальної виборчої комісії належить відповідній місцевій раді, а також зборам виборців та зборам (конференціям) об'єднань громадян, їхніх місцевих осередків, які відповідно до Закону України "Про вибори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів" мають право висувати кандидатів у депутати і знаходяться на території відповідного виборчого округу.


Пресс-служба Березнівської районної організації
політичної партії "УДАР Віталія Кличка"
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ