Олег Тягнибок: «Свобода» закликає парламент працювати в правовому полі»

Олег Тягнибок: «Свобода» закликає парламент працювати в правовому полі»

02.09.13 12:10 0 1028
На початку роботи нової сесії парламенту фракція Всеукраїнського об’єднання «Свобода» наголошує, що й надалі продовжуватиме відстоювати дотримання законности у Верховній Раді. З огляду на це, необхідно негайно, цього тижня, розглянути законопроєкт, який забезпечить дотримання з боку народних депутатів України та депутатів місцевих рад вимог Конституції України та законів України щодо особистого голосування на пленарних засіданнях. Про це заявив лідер парламентської фракції ВО "Свобода" Олег Тягнибок 2 вересня 2013 року під час засідання Погоджувальної ради ВРУ.

Очільник націоналістів підкреслив, що безумовною перемогою українського парламентаризму під час попередньої сесії Верховної Ради України стало те, що вперше за багато років вищий законодавчий орган держави почав дотримуватися основної норми Регламенту: депутати голосували переважно особисто. Однак, за словами Олега Тягнибока, під час роботи минулої сесії парламенту не обійшлося й без систематичного порушення законодавства.

«Передусім, це стосується порушення Регламенту під час пленарних засідань, коли Голова Верховної Ради України зазвичай не повідомляє про відсутність із поважних причин народних депутатів на пленарному засіданні, як того вимагає Регламент. Варто зазначити, що внесення змін до порядку денного та розкладу пленарних засідань відбувається хаотично – без дотримання черговости розгляду питань (особливо під час формування розкладу засідань на наступний день). Розклади пленарних засідань на наступний день своєчасно (тобто до 18:00) не оприлюднюють на сайті Верховної Ради. Також до порядку денного та розкладу пленарних засідань систематично вносять питання, які протягом поточної сесії вже відхилив парламент», – зазначив Олег Тягнибок.

Голова ВО «Свобода» наголосив, що єдиний законодавчий орган в Україні, незважаючи на партійну приналежність, має діяти виключно в межах Конституції України та Регламенту ВРУ.

«Абсолютно неприпустимо, щоби Голова парламенту був прикладом порушення закону. Тому під час роботи третьої сесії Верховної Ради України VII скликання фракція ВО «Свобода» буде й надалі уважно слідкувати за дотриманням Регламенту та вживати всіх можливих заходів для усунення його порушення. З огляду на це, вкотре пропоную негайно, цього тижня, розглянути законопроєкт, який забезпечить дотримання з боку народних депутатів України та депутатів місцевих рад вимог Конституції України та законів України щодо особистого голосування на пленарних засіданнях. Ця законодавча ініціятива покликана підняти престиж рад усіх рівнів. Зокрема, йдеться про законопроєкт реєстр. № 2012 щодо встановлення кримінальної відповідальности за порушення порядку голосування на пленарних засіданнях Верховної Ради України, Верховної Ради Автономної Республіки Крим та місцевих рад», – підкреслив парламентар.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ