Волиняни показали найвищі результати на ХХІІ літніх Дефлімпійських іграх у Болгарії

Волиняни показали найвищі результати на ХХІІ літніх Дефлімпійських іграх у Болгарії

02.09.13 13:16 0 983
З 25 липня до 4 серпня у Болгарії тривали ХХІІ літні Дефлімпійські ігри. Нашу область у збірній України на змаганнях достойно представили четверо волинян: спортсмени Світлана Яценко і Олександр Колодій та наставники Вікторія Свереда й заслужений тренер України Олександр Платонов.

Волиняни брали участь у змаганнях із кульової стрільби та повернулися із нагородами. Світлана здобула срібну і бронзову медалі, а Олександр, до речі призер і попередньої Дефлімпіади, виграв «золото».

чемпіонів та їх тренерів привітав голова облдержадміністрації Борис Клімчук. «Ви люди з особливою силою волі, з прагненням до перемог, я дякую вам за це, адже ви подаєте приклад жаги до життя і дітям, і дорослим», - підкреслив голова облдержадміністрації.

«Обласна влада й надалі допомагатиме вам, створюючи максимально комфортні умови для життя й тренувань. Тому я маю певність, що попереду у вас ще більше досягнень та звершень», - наголосив він.

Борис Клімчук вручив спортсменам матеріальну допомогу від благодійного фонду «Рідна Волинь» та побажав їм наснаги до нових перемог.

Довідково:

Олександр Колодій є заслуженим майстром спорту України; чемпіоном Європи (2007 р., Швейцарія) в особистих і командних змаганнях у стрільби з пневматичної гвинтівки та срібним призером у командних змаганнях у стрільби з довільного пістолета: володарем 9 нагород чемпіонату Європи (2011 р., Німеччина) у кульовій стрільби, з яких 6 золотих (4 в індивідуальних і 2 в командних змаганнях) та 3 срібних (1 в індивідуальних та 2 в командних змаганнях) серед спортсменів з вадами слуху; чемпіоном і рекордсменом ХХІ (2009 р., Тайвань) та ХХІІ (2013 р., Болгарія) літніх Дефлімпійських ігор у стрільбі з швидкострільного пістолета.

Європейська спортивна організація глухих визнала Олександра Колодія кращим спортсменом серед спортсменів з вадами слуху 2011 року.

Світлана Яценко є майстром спорту України міжнародного класу; срібним та бронзовим призером ХХІІ літніх Дефлімпійських ігор (2013 р., Болгарія) у стрільбі з пневматичної та малокаліберної гвинтівок відповідно.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ