Студенту не потрібно сплачувати податок у разі, якщо роботодавець оплатив навчання, – Луцька ОДПІ

Студенту не потрібно сплачувати податок у разі, якщо роботодавець оплатив навчання, – Луцька ОДПІ

02.09.13 13:10 0 858
Оплату за навчання студента на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів може здійснити як сам студент, так і його роботодавець.

Про це під час брифінгу з представниками місцевих ЗМІ повідомила заступник начальника Луцької ОДПІ Тетяна Павлова.

"При дотриманні таких вимог сума, сплачена роботодавцем на користь навчального закладу, згідно з Податковим кодексом не буде вважатися додатковим благом та не буде оподатковуватись податком на доходи фізичних осіб", – зазначила Тетяна Костянтинівна.

Посадовець проінформувала присутніх, що згідно із підпунктом 165.1.21 Податкового кодексу України не включається до складу оподатковуваного доходу сума, сплачена роботодавцем на користь вітчизняних вищих та професійно-технічних навчальних закладів за фізичну особу. Але не вище розміру місячного прожиткового мінімуму, діючого для працездатної особи на 1 січня звітного податкового року, помноженого на 1,4 та округленого до найближчих 10 гривень (у 2013 році – 1610 грн.) за кожний повний або неповний місяць навчання такої фізичної особи.

Відтак, на час навчання студент може і не перебувати у трудових відносинах з таким роботодавцем, проте він повинен укласти письмовий договір про взяті зобов’язання з відпрацювання у такого роботодавця не менше ніж три роки, після навчання та отримання спеціальності.

На завершення Тетяна Павлова звернула увагу присутніх на те, що якщо працівник припиняє трудові відносини з роботодавцем протягом періоду навчання або у відведений для відпрацювання період після закінчення навчання, сума, сплачена роботодавцем за навчання, прирівнюється до додаткового блага, наданого такому працівнику. І в період припинення трудових відносин підлягає оподаткуванню у загальному порядку.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Раїса Богатирьова: «Я ...

КОМЕНТАРІ