Подолати «конверти»можна лише об’єднавши зусилля: працедавець – робітник – держава

Подолати «конверти»можна лише об’єднавши зусилля: працедавець – робітник – держава

02.09.13 13:07 0 960
Так стверджують фахівці Головного управління Міндоходів у Чернівецькій області та зазначають, що виплата «тіньової» заробітної плати не тільки зменшує надходження податків до місцевих бюджетів, а й відчутно впливає на самого працівника, який «благими намірами» своїх роботодавців залишається без пенсійного стажу та соціальних гарантій.

Питання виплати заробітної плати «у конвертах» є найгострішою проблемою нашого сьогодення. Для координації роботи органів державної влади по легалізації заробітної плати згідно розпорядження Чернівецької ОДА створено робочу групу, до складу яких входять і представники Міндоходів Буковини. Аналогічні робочі групи функціонують і при районних державних адміністраціях та міській раді м. Чернівці. Засідання обласної робочої групи проводиться щоквартально, районних – щомісячно.

Крім цього працівники Міндоходів краю використовуючи аналітичні матеріали проводять системну роботу спрямовану на зменшення правопорушень в сфері виплати заробітної плати та доходів громадян.

До таких заходів, окрім перевірок та обстежень, можна віднести толерантні бесіди з працедавцями під час яких робиться акцент на необхідності легалізації найманих працівників та підвищення їм рівня оплати праці. Такі профілактичні настанови уже дали певні результати.

З початку року понад 1,2 тис. роботодавців підвищили рівень виплати заробітної плати та забезпечили додатково до місцевих бюджетів податку на доходи фізичних осіб понад 847 тис. грн. За цей же період легалізовано 359 найманих працівників.

Пресслужба ГУ Міндоходів

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: щасливого ...
Наступна новина: В Івано-Франківській ...

КОМЕНТАРІ