Лавров: Москву не переконали докази США про хімічну зброю в Сирії

Лавров: Москву не переконали докази США про хімічну зброю в Сирії

02.09.13 13:10 0 793
Москву не переконали докази США щодо застосування хімічної зброї урядовими силами Сирії, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

За його словами, докази, надані США, Великобританією і Францією залишають «серйозні сумніви».

Як заявив Лавров, сирійська опозиція не буде більш відкритою до політичного вирішення конфлікту у разі військового втручання в країну.

Президент США Барак Обама напередодні заявив, що переконаний у застосуванні хімічної зброї силами Башара Асада, внаслідок чого 21 серпня в передмісті Дамаска загинули понад 1,4 тисячі людей.

За його словами, Сполучені Штати повинні здійснити «обмежену» воєнну акцію проти влади Сирії – незалежно від того, чи буде резолюція Ради безпеки ООН зі згодою на таку акцію. Водночас, додав президент, він також вирішив, що спершу проситиме згоди на це Конгресу США.

Жителі Дамаска 1 вересня зібралися біля посольства США на знак протесту проти можливого військового втручання в Сирію. Водночас прихильники Асада почали кампанію зі створення «людських щитів» у місцях, які можуть стати ціллю удару США.

Ліга арабських держав підтримала дії міжнародної спільноти проти сирійського уряду після імовірної хімічної атаки в околицях Дамаска.

Учасники зустрічі в Каїрі ухвалили резолюцію, в якій «повну відповідальність» за напад 21 серпня покладають на сирійський режим. Ліга арабських держав закликала до «покарання і кримінального переслідування всіх причетних» у міжнародному трибуналі.

Тим часом, президент Росії Володимир Путін поставив під сумнів заяви США про те, що дані розвідки вже підтвердили використання хімічної зброї проти цивільних мешканців Сирії саме владою цієї країни. За його словами, він упевнений і не має сумнівів, що заяви про використання цієї зброї – «це не більш як провокація тих, хто хоче втягнути інші країни в сирійський конфлікт».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Раїса Богатирьова: «Я ...

КОМЕНТАРІ