Гроші на життя горе-матусі допомагав заробляти 8-місячний малюк

Гроші на життя горе-матусі допомагав заробляти 8-місячний малюк

02.09.13 22:52 0 1062
Транспортні міліціонери Південної залізниці на ст. Харків-Пасажирський виявили двох жінок, які використовували малолітню дитину для зайняття жебрацтвом.

Як зазначив начальник кримінальної міліції у справах дітей лінійного відділу на ст. Харків-Пасажирський капітан міліції Ігор Скляров, у головному залі вокзалу були виявлені дві громадянки з немовлям. Посилаючись на скрутне матеріальне становище, жінки просили гроші у перехожих, мовляв, дитині нічого їсти.

«Безробітні мешканки Харківщини, 43-річна жінка та її 18-річна донька, займалися жебрацтвом. Зі слів матері дитини, якою виявилась молодша із жінок, вони використовували її 8-ми місячне немовля, аби викликати у громадян жалість та милосердя. Адже, коли люди бачать дитину, тоді більше дають грошей», – розповів правоохоронець.

Дану подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань та розпочато кримінальне провадження за ч. 1 ст. 150¹ Кримінального кодексу України – використання малолітньої дитини для заняття жебрацтвом. Санкція даної статті передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до трьох років або позбавлення волі на той самий строк.

СЗГ УМВС України

на Пiвденнiй залiзницi
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Майже 50 в’язнів втекли з ...
Наступна новина: На Закарпатті міліція ...

КОМЕНТАРІ