На Харківщині правоохоронці виявили посів конопель на полі площею понад 90 гектарів

На Харківщині правоохоронці виявили посів конопель на полі площею понад 90 гектарів

02.09.13 23:17 0 1763
До Управління МВС України на Південній залізниці надійшла оперативна інформація про те, що на полі у Красноградському районі росте конопля. Виїхавши на місце, правоохоронці виявили незаконні насадження коноплі, що росла між рядами соняшника на площі понад 90 гектарів.

Під час огляду угіддя співробітниками транспортної міліції з залученням військовослужбовців внутрішніх військ було вилучено майже 1,5 тонни рослин конопель, зразки яких були направлені на експертне дослідження до НДЕКЦ при УМВС України на Південній залізниці.

За оцінкою спеціалістів, оптова вартість наркотичного зілля виготовленого з такої кількості рослин, могла скласти приблизно 1,5 мільйони доларів за цінами чорного ринку.

За словами начальника Управління МВС України на Південній залізниці Андрія Мельниченка, встановлено, що поле належить одному з приватних сільськогосподарських підприємств Харківської області. Наразі роботи по знищенню незаконних посівів тривають. Правоохоронці проводять заходи щодо встановлення осіб, причетних до вирощування нарковмісних рослин.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років. Досудове розслідування триває.

СЗГ УМВС України

на Південній залізниці
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Закарпатті міліція ...
Наступна новина: В Тернополі в технічному ...

КОМЕНТАРІ