Волинь: дзвоник Першого вересня організовано прозвучав у всіх навчальних закладах області

Волинь: дзвоник Першого вересня організовано прозвучав у всіх навчальних закладах області

03.09.13 08:05 0 999
Дзвоник Першого вересня організовано звучав у всіх навчальних закладах області. На оперативній нараді у голови облдержадміністрації Бориса Клімчука обговорили підсумки з підготовки до нового навчального року та окреслили нові напрямки в освітній роботі.

Як доповів начальник управління освіти та науки ОДА Олександр Хомич, свято Першого дзвоника у школах відбулося з 10 по 13 год. з урахуванням думок батьків та громади.

Він також наголосив, що 2 вересня, для учнів загальноосвітніх та професійно-технічних навчальних закладів країни новий навчальний рік розпочався всеукраїнським телевізійним Шевченківським уроком, який впроваджується відповідно до розпорядження Президента України та ініціативи Міносвіти.

«У 2013-2014 навчальному році запроваджено низку нових предметів з інформатики, іноземної мови в молодших класах», - додав він.

Крім цього, Олександр Хомич поінформував, що усіх дітей забезпечено підручниками та організованим підвезенням до школи і додому. Цьогоріч понад 200 молодих фахівців приступили до роботи в освітніх закладах, а за парти у першому класі сіло 13,5 тисяч дітвори, а це – на 9% більше, ніж торік.

На належному рівні організовано і харчування школярів. З усіма харчоблоками укладено договори на реалізацію продукції. Водночас, Борис Клімчук зобов’язав Олександра Хомича детально моніторити ситуацію з цього питання. «Приділяти значну увагу дотриманню правил та санітарно-гігієнічних норм при харчуванні школярів. Акцент – на роздаткові пункти, де немає харчоблоків», - зауважив голова облдержадміністрації.

«Головним критерієм підготовки до навчального року – безпечні і комфортні умови для дітей як в школах, так і в дитсадках. Значна увага - сільським закладам освіти. Адже як наголошує Президент України, ми повинні створити рівні можливості для кожного учня незалежно від достатку батьків та регіону, в якому знаходиться школа», - зазначив Борис Клімчук.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Волинської облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Чернівці: Віталій ...

КОМЕНТАРІ