В Тернополі в технічному університеті першокурсниками стало понад 1200 студентів

В Тернополі в технічному університеті першокурсниками стало понад 1200 студентів

03.09.13 08:00 0 954
Понад 1200 юнаків та дівчат посвятили у першокурсники технічного університету імені Пулюя 2 вересня. Серед тих, хто вступає в цей заклад вперше, не лише вчорашні випускники шкіл, а й випускники коледжів, котрі бажають продовжувати навчання в ТНТУ, починаючи з третього курсу.

Загалом, за словами ректора технічного університету Петра Яснія, за усіма освітньо-кваліфікаційними рівнями до закладу вступило близько 2 тисяч 300 студентів. Це приблизно на 5 відсотків більше, ніж у минулому році. Крім того, очільник вузу констатував і збільшення середнього балу ЗНО в абітурієнтів у цьому році.

Урочистості з нагоди посвяти в першокурсники тривали в навчально-спортивному оздоровчому комплексі «Політехнік». Після внесення хоругви та прапора України звучав гімн університету та численні вітання гостей. Студентську клятву першокурсники виголошували, поклавши праву руку на серце. Для кращого ознайомлення з вузом першокурсникам роздавали пам’ятки з назвами та розміщенням факультетів, координатами керівництва та картою корпусів.

Зі святом першокурсників технічного університету привітав ректор навчального закладу Петро Ясній.

«Я радий вітати вас у стінах нашої Альма-матері – технічного університету, який є членом Європейської асоціації університетів. І який перегорнув уже свою 53-тю сторінку. Я впевнений, що ви зробили правильний вибір, і хочу побажати, щоб через багато років ви гордилися тим, що були студентами, і своїми педагогами, які будуть протягом 5-ти років вас вчити мудрості, передавати знання. Нині за студентські парти сяде понад 1200 студентів першого і третього курсу за скороченою програмою. За усіма освітньо-кваліфікаційними рівнями до університету в цьому році вступило близько 2 тисяч 300 студентів. Це приблизно на 5 відсотків більше, ніж у минулому році. Порівняно з минулим роком значно зріс середній бал ЗНО у тих студентів, що прийшли до нас.

Про якість навчання у вузі свідчить те, що протягом багатьох років він займає третю сходинку серед закладів Західного регіону України після Львівської політехніки та Львівського університету ім. Франка. А також входить в двадцятку найсильніших університетів України за рейтингом ЮНЕСКО Топ-200. Хочу, щоб ви підтримували цей рейтинг у своїх досягненнях та повсякденному житті», - зазначив Петро Ясній.

З вітальним словом до першокурсників звернулися і колишні випускники закладу - президент компанії «Ватра» Василь Щиренко та директор ПАТ «Тернопільгаз» Олег Караванський. Розділити радість свята запросили і першого ректора Тернопільського технічного університету, доктора фізико-математичних наук, професора Олега Шаблія.

Від міської влади першокурсників привітав заступник міського голови Леонід Бицюра: «Ставши студентом цього вузу, ви зробили правильний вибір, отримали можливість в подальшому реалізувати себе як успішних, незалежних особистостей. Цей вибір підтверджений безліччю нагород, безліччю рейтингів. Хоча загалом у вузах України зменшується кількість студентів, але в Тернопільському техуніверситеті спостерігається збільшення кількості першокурсників у цьому році і це дуже приємно. Саме ви майбутнє України, саме ви здатні мобілізувати нашу державу і зробити її процвітаючою європейською країною. Тож вітаю вас зі святом. Бажаю усіляких гараздів і світлого майбутнього».

Загалом в технічному університеті навчається біля 10 тисяч студентів. Навчальний заклад має 9 факультетів, 3 коледжі, більш як 400 викладачів готують студентів за 24-ма напрямками підготовки.

Про це повідомили у Тернопільській міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ