У Рівненській області від міліції все краще - дітям

У Рівненській області від міліції все краще - дітям

03.09.13 12:23 0 1233
Усі без винятку правоохоронці Рівненщини першого вересня прийшли у навчальні заклади, розташовані на їх території, школи та підшефні заклади різних ступенів акредитації. Міліціонери спілкувалися з дітьми, застерігали молодь від протиправних дій та порушень чинного законодавства, надавали поради, як не стати жертвою злочину. Та найбільше цікавились, як стати міліціонером.

Долучився розповісти про будні нелегкої, але вкрай важливої міліцейської служби і головний міліціонер краю Василь Лазутко. Цього недільного дня він побував у двох навчальних закладах – Рівненському економіко-правовому ліцеї та в Олександрійській школі-інтернаті.

– У мене від зустрічі із старшокласниками лише позитивні враження. Я навіть згадав 65-й рік, коли я вперше пішов до школи, – ділиться враженнями начальник УМВСУ в Рівненській області Василь Лазутко. – Я добре пам’ятаю той день. Навіть епізод, коли сусідка зустріла мене біля нашого будинку і сказала, який я ще малий, а вже йду до школи. Ну, а діти в ліцеї – молодці. Запитують, цікавляться. Відчувається, що діти ерудовані, начитані. Склалось таке враження, що у перспективі всі вони підуть у систему МВС працювати. Найбільше мене здивувало, що учні володіють змінами в законодавстві і взагалі їх цікавить структура злочинності в Рівненській області. Зокрема, відношення громадян до міліції, та чи відбулися позитивні зрушення в роботі міліції після сумнозвісних «врадіївських» подій.

Діти були теж у захваті від спілкування з міліціонерами. Вони й не приховували та не стримували своїх емоцій та вражень.

– Мені було дуже приємно поспілкуватися з такою поважною людиною, як Василь Іванович Лазутко, – розповідає учениця ліцею Анастасія. – Він є досить освіченим, розумним чоловіком і видно, що він, як кажуть, майстер своєї справи, тобто має досить великий досвід роботи.

– Після спілкування з Василем Івановичем залишились тільки позитивні враження, тому що зрозуміло з перших його слів, що він людина дуже освічена, розумна і дбає про те, щоб у нашій державі жилося краще, – каже учень 11 правового класу ліцею Денис. – Він розповідав про свою роботу і всі, хто там сидів, тільки й могли промовити: «ах». Цікаво було послухати людину, яка працювала не тільки у нашій області, а по всій Україні і може порівнювати, де краще. Раніше ніколи не задумувався, а от зараз подумав, чи не піти в Міністерство внутрішніх справ працювати. Тому що хочу допомагати людям та жити для людей. Я буду підтримувати всі заходи, які буде проводити міліція. Тому, що це, по-перше, цікаво, і це важливо для загального розвитку.

– Півроку тому ми уклали тристоронній меморандум між обласним управлінням внутрішніх справ, ліцеєм та молодіжною організацією «Грім», з числа наших вихованців, – говорить директор Рівненського економіко-правового ліцею Петро Коваль. – Зараз обласне управління внутрішніх справ шиють нам 20 комплектів парадних форм. Ідея в подальшій співпраці. Дітей залучатимемо на загальні міські свята, дитячі змагання та фестивалі. Спільно з правоохоронними органами та молодіжною організацією вестимемо патрулювання. Прописали ряд лекцій, які мають провести правоохоронці. Запланували ряд показових виступів – відвідування музею у вашому управлінні. Також хочемо відвідати Львівську академію внутрішніх справ. Всього я вам переказати не можу. Заходи продумані на цілий рік і прописані досить цікаво, а найголовніше, що вони практичні.

У нас дві паралелі – правові класи і економічні класи. У цьому році ми випускаємо правовий клас. Кількість дітей у ньому – 31, а в економічному – 23. Аналізуючи ту ситуацію, куди поступають наші випускники, все-таки більшість із них ідуть у силові структури. Якщо діти обрали в нашому ліцеї правовий профіль, то це 80 відсотків, що вони підуть в МВС.

У підшефному закладі Олександрійський інтернат на своїх міліцейських «шефів» теж очікували з нетерпінням.

– Співпраця з міліцією – завжди актуальна в будь-якому навчальному закладі, не тільки в школі-інтернаті, – розповідає директор Олександрійської школи-інтернату Наталія Тарасевич. – Тому що це люди у погонах, які несуть собою приклад порядності, дисциплінованості, а такими мають бути в нашій державі всі. Наша співпраця з міліцією дуже славна. Нам подобається і ми їм щиро вдячні.

Я хочу побажати дітям міцного здоров'я і щоб вони отримали ті знання, які вони хочуть, тому що вчитель завжди допоможе в отриманні. Я бажаю найбільше дітям того бажання.

Для мене особисто перший дзвоник продзвенів уже 35-й раз на робочому місці. Коли я в школі навчалася. Роки летять, але поруч із дітьми завжди почуваєш себе молодим. І я завдячую цьому дітям.

Я хочу побажати вихованцям нашої Олександрійської школи-інтернату, щоб вони вірили у те, що у них хороше майбутнє. Щоб вони до того йшли.

– Заходи пройшли, як завжди, урочисто завдяки директору – Наталії Ростиславівні. Вона людина, в якої стільки позитивної енергії. Користуючись авторитетом, вона згуртувала вже два колективи, які зараз працюють на території цього закладу, – говорить начальник УМВСУ в Рівненській області Василь Лазутко. – Користуючись нагодою, ще раз вітаю всіх вихователів, керівництво закладів, у першу чергу – Олександрійського інтернату з цим святом. Дай Боже, щоб протягом року у них не було проблем під час навчального процесу і під час виховання цих дітей.

СЗГ УМВС України в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Голова Китаю вирушає в ...
Наступна новина: Волинські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ