На Хмельниччині створення сприятливих умов для зміцнення здоров’я дітей та їх повноцінного розвитку – серед пріоритетів влади.

На Хмельниччині створення сприятливих умов для зміцнення здоров’я дітей та їх повноцінного розвитку – серед пріоритетів влади.

03.09.13 11:31 0 1036
Стан здоров'я дітей, їхнє зростання і розвиток мають істотне соціальне та медичне значення, є головними показниками добробуту та здоров'я населення в цілому. Загальновідомо, що останніми роками стан здоров'я дитячого населення в Україні погіршується, що пов'язано з цілою низкою причин. Тому пріоритетом місцевої влади є турбота та захист дітей, які мають проблеми зі здоров'ям. Наскільки ефективною є робота з даного напряму в Новоушицькому районі голова райдержадміністрації О.Московчук пересвідчився особисто, відвідавши палату ранньої медичної реабілітації для дітей-інвалідів.

Спілкуючись з медперсоналом, Олександр Євгенович наголосив на тому, що соціальні ініціативи Глави держави спрямовані на досягнення високих результатів реабілітації хворих дітей, які мають стати здоровими, пристосованими до умов середовища, активними, життєрадісними, гармонійно розвинутими людьми. Керівник району ознайомився з роботою кабінету лікувальної фізкультури, де з початку року курс ранньої медичної реабілітації пройшло 82 дитини.

«Функціонування в районі такого кабінету дуже важливо насамперед для сімей, у яких є діти з вадами здоров’я, адже саме вони потребують посиленої уваги з боку суспільства», – підкреслив посадовець. В кімнаті лікувальної фізкультури пацієнти мають змогу користуватися спортивними тренажерами, різноманітним ігровим обладнанням, сухими басейнами, масажними килимками. Це є найулюбленішим місцем перебування дітей.

Після огляду дитячого відділення, Олександр Московчук поспілкувався з матерями, які перебувають на стаціонарному лікуванні. Останні в свою чергу висловили вдячність місцевій владі та очільнику району за створені належні умови лікування, турботливий догляд, повноцінне харчування та належну увагу влади до людей.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі нюанси ...
Наступна новина: Чернівецька область: ...

КОМЕНТАРІ