Хмельниччина: фіктивні угоди «коштували» кам’янецькому підприємству мільйон гривень

Хмельниччина: фіктивні угоди «коштували» кам’янецькому підприємству мільйон гривень

03.09.13 12:44 0 1159
За результатами перевірки аудитори Кам’янець-Подільської об’єднаної державної податкової інспекції виявили у приватного підприємства ухилення від сплати податків більш ніж на 2,5 мільйона гривень.

Зокрема, співробітники Міндоходів визнали фікцією ряд господарських угод підприємства, у яких побачили ознаки фіктивності. Укладаючи угоди, які, за висновком контролюючого органу, не мали реального економічного змісту і не були підтверджені первинними бухгалтерськими документами, зазначений платник податків спробував «нагріти» державу на кругленьку суму шляхом формування неправомірного податкового кредиту та заниження податку на прибуток.

Приміром, аби завищити собівартість товару при реалізації, цей товар спочатку «проганявся» через довірені фіктивні фірми, після чого його вартість злітала до ціни, що більш ніж удвічі перевищувала початкову.

Назбиравши таким чином у діях приватного підприємства цілий букет порушень Податкового кодексу, податківці збільшили йому суму грошового зобов’язання по ПДВ за основним платежем на понад 1,2 мільйона гривень і за штрафними (фінансовими) санкціями – на 608 тисяч гривень, а також суму грошового зобов’язання по податку на прибуток за основним платежем – на понад 1,3 мільйона гривень і за штрафними (фінансовими) санкціями – на 452 тисячі гривень.

Звісно, що таке рішення органу Міндоходів не надто сподобалося несумлінному платнику, тож він вирішив оскаржити дії податківців у суді. Проте доказова база у юристів Головного управління Міндоходів у Хмельницькій області була явно сильнішою. Тож, розглянувши усі обставини справи, Хмельницький окружний адміністративний суд нещодавно виніс рішення: оскаржувані податкові повідомлення-рішення прийняті законно, що підтверджено доказами, які перевірено судом.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: На Тернопільщині ...

КОМЕНТАРІ