Повінь у Росії: в Комсомольську-на-Амурі відбувається екстрена евакуація

Повінь у Росії: в Комсомольську-на-Амурі відбувається екстрена евакуація

03.09.13 13:32 0 905
Влада російського далекосхідного міста Комсомольськ-на-Амурі через загрозу підтоплення екстрено евакуює жителів селища імені Менделєєва. Ці заходи стосуються 780 осіб. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Рівень води в річці Амур поблизу цього міста зріс за добу на 17 сантиметрів, сягнув рівня 8 метрів 20 сантиметрів і продовжує зростати.

Можуть бути підтоплені 600 будинків, у яких живуть 50 тисяч людей. Вода може залити залізничні колії, цехи суднобудівного заводу і теплоелектроцентралі.

Сиуація є і надалі складною у всьому Хабаровському краї, другим за кількістю населення в якому є Комсомольськ-на-Амурі. Затоплені понад дві тисячі будинків, понад 45 тисяч гектарів сільськогосподарських земель.

У Хабаровському краї і Єврейській автономній області тривають дощі, стало холодніше, вже у вересні очікуються заморозки. Навіть коли вода спаде, багато будинків будуть непридатними для проживання, інформує кореспондент Радіо Свобода. Влада обіцяє протягом двох місяців розселити потерпілих у тимчасові будинки.

Від повені на Далекому Сході Росії потерпіли вже понад 100 тисяч людей.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Трьохмільярдний рубіж ...
Наступна новина: У Львові 16-річний хлопчина ...

КОМЕНТАРІ