В Закарпатській області злочин легше не допустити, ніж потім його розкривати

В Закарпатській області злочин легше не допустити, ніж потім його розкривати

03.09.13 11:42 0 930
Упродовж літа в Ужгороді проходили профілактичні відпрацювання «Берег-2013», основною метою яких було недопущення злочинів і надзвичайних пригод за участі неповнолітніх.

Під час відпрацювань правоохоронці відвідували приміські лісопаркові зони, пляжі, бази відпочинку, санаторії, місця відпочинку дітей та підлітків, місця стихійного відпочинку громадян з метою недопущення злочинів, правопорушень, антигромадських вчинків. Завдяки плідній праці міліції було виявлено також безвісти зниклих. Зокрема, неповнолітню Олену, що залишила домівку через сварку з мамою. Знайшли її через 6 днів у друзів.

До того ж, в ході операції «Берег-2013» було вилучено зброю, що знаходилась у власника незаконно. Правоохоронці загалом за три етапи проведення відпрацювання склали 52 протоколи за куріння та вживання спиртних напоїв в недозволених місцях.

Також міліціонери розкрили три крадіжки. Від мешканця міста Ужгород зі столу альтанки невідома особа викрала телефон. Як виявилось у ході розслідування, злочинцем виявився раніше судимий 40-річний мешканець Ужгорода Іван. Ще одна крадіжка трапилась в дачному масиві. Двоє осіб 1975 й 1978 років народження, безробітні, що зловживають спиртними напоями, намагалися здати на металобрухт три металеві листи, що вкрали від пана Василя з дачної ділянки. Вилучені кошти хотіли витратити на алкоголь, проте завдяки професійним діям правоохоронців це їм зробити не вдалося.

У міліцію за номером 102 звернулась мешканка міста Ужгород з повідомленням про те, що двоє чоловіків знайшли собі оригінальну розвагу прямісінько посеред двору будинку загального користування. На місце події вирушила слідчо-оперативна група, яка застала чоловіків за їх «розвагою» - вони стріляли з рушниці по пляшках. Приятелі пояснили, що вирішили перевірити, хто з них вправніше влучить у пляшку. При цьому обидва перебували в стані алкогольного сп’яніння...

Загалом же з 52-х складених протоколів найчастіше траплялись адмінправопорушення за ст.178 («Розпивання алкогольних напоїв у заборонених законом місцях або поява у громадських місцях у п'яному вигляді») та ст.175 ч.1 («Куріння тютюнових виробів у заборонених місцях») Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як свідчить досвід, профілактичні заходи міліції допомагають попередити злочини та знизити загальний рівень злочинності.

Галина Михайлова, Еліна Андрусь

студентки відділення журналістики УжНУ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецька область: ...
Наступна новина: У Луцьку під колеса ...

КОМЕНТАРІ