Громада домоглася рішення про демонтаж незаконної забудови Московського патріархату в парку «Перемога»

Громада домоглася рішення про демонтаж незаконної забудови Московського патріархату в парку «Перемога»

03.09.13 16:06 0 1364
3 вересня 2013 року відбулося засідання комісії з питань впорядкування і демонтажів тимчасових споруд при столичній Дніпровській районній адміністрації. Зокрема, було розглянуто питання незаконної забудови, здійснюваної Московським патріархатом у парку «Перемога». Після обговорення чиновники таки ухвалили рішення рекомендувати міській комісії з питань впорядкування і демонтажів тимчасових споруд знести незаконну забудову.

Представники громадськости разом зі свободівцями прибули до Дніпровської районної держадміністрації, де відбувалося засідання, приблизно за годину до його початку. Невідомі особи і охоронець адміністрації без жодних законних підстав намагалися не пустити киян усередину, намагалися виштовхати помічників народних депутатів України. Тим не менш усі охочі таки потрапили до зали засідання. Прийшли туди також представники церкви Московського патріархату, яка веде забудову.

Після виступів членів комісії першим взяв слово представник московської церкви, ієрей В`ячеслав Яковенко, який озвучив аргументи, які начебто підтверджують їхнє право на будівництво. Він, зокрема, зачитав лист від представників Партії регіонів та духовенства. Киян він зухвало звинуватив у тому, що «вони – проти будівництва, бо належать до иншої конфесії». Громадську активістку Інну Плотнікову він назвав «баптисткою» (хоча сама вона пізніше заявила, що є православною), а усіх свободівців – «прихильниками Київського Патріархату». До речі, раніше московський піп називав активістів «сектантами» та «раскольніками з сатанинським обличчям». Також він посилався на підтримку ветеранів війни, щоправда, якої саме – не уточнив.

Представник адміністрації Ольга Дайнека заявила, що будівництво підтримала 2009 року керівник Дніпровської районної ради Мисовська, при цьому про відсутність скасованих у Києві районних рад вона «забула» сказати.

Наступним виступив представник громадськости, член ВО «Свобода» Станіслав Беляєв: «Немає жодного письмового дозволу на будівництво. Згідно з 83-ю статтею Земельного кодексу, паркові зони як рекреаційні ділянки апріорі не можна передавати у приватну власність. Також згідно із законодавством України, дії забудовника підпадають під визначення «самочинне будівництво». Помічник народного депутата України Андрія Іллєнка Євген Луцков розповів, що в приймальню народного депутата-свободівця надійшла велика кількість звернень киян, які виступають проти забудови парку.

Своєю чергою, заступник начальника юридичного відділу Дніпровської адміністрації підтвердив, що жодних дозволів на будівництво та землевідведення немає. Представник адміністрації О.Дейнека, яка головувала на засіданні, запропонувала забудовникам самостійно демонтувати споруду. Врешті-решт, районна комісія постановила рекомендувати міській комісії з питань впорядкування і демонтажів тимчасових споруд знести незаконну забудову.

Нагадаємо, що за акцію борців із незаконним будівництвом московської церкви в парку «Перемога» було засуджено на 1 рік позбавлення волі (умовно) члена ВО «Свобода» Михайла Кублія. Щодо свободівця Сергія Аксанюка у цій справі суд триває досі. Йому загрожує до 5 років позбавлення волі.

Прес-служба Київської міської організації ВО «Свобода
Автор: УкрЗахідІнформ .

фото
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ