Міндоходівці Хмельницького поспілкувалися на податкові теми зі студентською молоддю

Міндоходівці Хмельницького поспілкувалися на податкові теми зі студентською молоддю

04.09.13 08:04 0 1024
Усвідомлюючи, що податкова культура виховується у платників податків з юнацьких років, працівники Міністерства доходів і зборів визначили одним із своїх пріоритетних завдань формування її серед молоді.

З огляду на це у податковій інспекції м. Хмельницького наразі багато уваги приділяють виховній і роз’яснювальній роботі серед підростаючого покоління. Зокрема, працівники інспекції у рамках цієї роботи проводять у навчальних закладах міста зустрічі з майбутніми платниками податків та виступають перед ними із лекціями.

Цьогорічного 1-го вересня податківці міста також скористалися нагодою звернути увагу молодих студентів на важливу складову економічного життя країни, виступивши із лекцією з питань податкового законодавства у Хмельницькому кооперативному торговельно-економічному інституті.

Розпочалася лекція із традиційного привітання першокурсників з початком навчального року. Податківці побажали студентам наполегливості та непереборної спраги до знань, яка дозволить здолати перешкоди на нелегкому шляху опанування обраної професії.

Інспектор інформаційно-комунікаційного відділу Людмила Бабій ознайомила присутніх з особливостями процесу реформування податкової та митної служб у єдине Міністерство доходів і зборів України та відмітила, що відтепер це новостворене відомство від імені держави забезпечуватиме державну податкову та митну політику.

Представниця Міндоходів повідомила студентству, що свою місію Міністерство доходів і зборів вбачає в тому, щоб адмініструвати податки, збори, митні платежі та єдиний соціальний внесок, надавати послуги громадянам і бізнесу та, як наслідок, забезпечувати наповнення доходної частини бюджету, створювати умови для розвитку підприємництва та міжнародної торгівлі. Пріоритети роботи при цьому лишаються незмінними: удосконалення системи адміністрування податкової системи України, якісне обслуговування платників із застосуванням новітніх технологій, спрощення документообігу, мінімум витрат часу представникам бізнесу на спілкування із державою, і максимум – на основну діяльність. А тому бізнес матиме такі переваги від створення Міністерства, як спрощення процедур отримання адміністративних послуг, підвищення якості, комплексність податкового та митного сервісу, скорочення кількості часу на обслуговування в державних органах, зниження рівня бюрократизації в державних органах влади, підвищення рівня довіри громадян до представників влади, забезпечення конфіденційності сплати податків тощо.

«Однією з основних проблем ведення бізнесу в Україні є корупція, тому головний акцент Міністерство робить на її упередженні», – підкреслила Людмила Бабій.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Хмельницькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: У Волинській області ...

КОМЕНТАРІ