На Львівщині правоохоронці викрили неповнолітню, яка поцупила у довірливої родички гроші

На Львівщині правоохоронці викрили неповнолітню, яка поцупила у довірливої родички гроші

04.09.13 09:03 0 860
У місті Мостиська Львівської області від зловмисних дій 11-класниці потерпіла 65-річна жінка, яка довірилася і впустила правопорушницю до себе додому на тимчасове проживання.

До працівників Мостиського райвідділу міліції 30 серпня із заявою про крадіжку звернулася 65-річна місцева жителька. Пенсіонерка, яка є інвалідом 1-ї групи, повідомила, що з її будинку викрали 7000 грн.

Правоохоронці, які розпочали розслідування кримінального провадження за ознаками частини 1 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка), з’ясували, що поцупила гроші у пенсіонерки 16-річна жителька одного зі сіл Мостиського району, яка є родичкою потерпілої.

Як розповів начальник сектору карного розшуку Мостиського райвідділу міліції майор міліції Полюга Петро Іванович, дівчина скоїла цю крадіжку, добре все обдумавши. Так було з’ясовано, що неповнолітня час від часу заходила в гості до тітки свого покійного батька. Остання ж їй дуже довіряла і любила як рідну онучку. Однак, як виявилося, у дівчини щодо пенсіонерки не були настільки щирі почуття.

«Маму неповнолітньої цього літа позбавили батьківських прав, про що просила у відповідних служб рідна бабуся дівчинки. Старенька мотивувала своє прохання тим, що її донька веде антигромадський спосіб життя, через що онучка постійно недоглянута і вже пробує йти «стежкою» своєї матері. Батька у неповнолітньої також вже не було – він помер. Відтак, за виховання дитини взялася бабуся», - зазначив Петро Полюга.

Варто також відзначити, що неповнолітня, крім рідної бабусі, мала ще одну підтримку – тітку свого батька. Щоразу, приходячи до останньої у гості, дівчинка отримувала розраду від родички-пенсіонерки. Однак, вдячності за це, як виявилося, тітка таки не дочекалася.

Одного разу дівчина зайшла до пенсіонерки, яка є інвалідом 1-ї групи, у гості. Замість того, щоби чимось допомогти хворій жінці, дівчина вистежила, куди старенька ховає свої гроші та відразу задумала, як їх «прибрати» до своїх рук.

Отож, сценарій крадіжки був наступним: спершу дівчина завітала у гості до рідної бабусі, з якою того ж дня вчинила сварку. Далі, вигадавши історію про те, що, мовляв, старенька вигнала її з дому, дівчина пішла просити прихистку у родички. І та, звісно ж, одразу погодилася.

Тим часом неповнолітня використала ситуацію на свою користь: щодня, поки старенька не бачила, дівчина брала частину грошей, які пенсіонерка відклала у схованці. За них зловмисниця купила собі мобільний телефон та одяг. А, коли кошти закінчилися, дівчина сказала, що йде до своєї бабусі на примирення.

Того ж дня старенька вивила крадіжку грошей. Одразу зрозумівши, хто за цим стоїть, остання пішла до правоохоронців за допомогою.

На цей час за вказаним вище фактом триває досудове слідство. Розглядається питання про перекваліфікацію провадження на частину 2 статті 185 ККУ, іншими словами – крадіжка, вчинена повторно.

ВЗГ ГУ МВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Тернополі відбудуться ...
Наступна новина: "Реал" не відпустив Хедіра ...

КОМЕНТАРІ