У Львівській області у Сокалі намагаються безпідставно засудити депутата-свободівця, який викрив злочин високопосадовців

У Львівській області у Сокалі намагаються безпідставно засудити депутата-свободівця, який викрив злочин високопосадовців

04.09.13 09:51 0 985
У Сокалі Львівської области намагаються безпідставно засудити депутата Сокальської районної ради від Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Василя Малка. Свободівці вважають, що з депутатом хочуть розправитися за те, що він виявив і оприлюднив факти злочину – розкрадання піску, до якого причетні високопосадовці. З цього приводу голова Львівської обласної організації ВО "Свобода", народний депутат України Ірина Сех звертається до прокурора Львівської области з вимогою взяти під контроль справу Василя Малка та відкрити провадження щодо незаконного вивезення піску на території села Двірці Сокальського району, встановити причетних до цього злочину осіб та покарати винних.

У лютому цього року депутат Василь Малко виявив факт незаконного вивезення піску в селі Двірці Сокальського району – на власні очі він побачив, зняв на фотоапарат і задокументував у полі поблизу села транспорт із вантажем піску без належних документів. Особи, які вантажили і відвозили пісок, повідомили, що вони, мовляв, здійснюють вказівку керівництва Сокальського ДЛГП "Галсільліс". Депутат звернувся до порушників з вимогою припинити вивезення піску і викликати своє керівництво, однак ті кинулися відбирати у Василя Малка фотоапарат, повалили його на землю.

Далі події розгорталися так, що в результаті завершилися трагедією. Свідком конфлікту став чоловік, який приїхав на місце разом із депутатом. В якийсь момент чоловікові стало погано, він знепритомнів, і депутат був змушений терміново везти його до лікарні. Щоб перешкодити втечі правопорушників, він пробив колесо на автомобілі ГАЗ. На жаль, лікарі "швидкої", яка виїхала назустріч, зафіксували смерть чоловіка...

Депутат-свободівець звернувся із заявою про розкрадання піску в міліцію. Однак Сокальський РВ ГУМВС України у Львівській області не побачив ознак злочину і склав висновок, в якому вказано, що підстав для внесення даних про вказані факти в ЄРДР та проведення розслідування немає. Василь Малко та його колеги-депутати продовжували шукати справедливости, звертаючись до прокуратури Сокальського району та Львівської области, до Державної інспекції сільського господарства у Львівській області, однак органи влади не бачили завданої шкоди.

Натомість для Василя Малка ця історія завершилася тим, що на депутата подали до суду за те, що він, начебто, пошкодив техніку, при цьому позивачі вимагали відшкодувати вартість... сімох коліс – від автомобіля ГАЗ та трактора МТЗ. Сокальський районний суд виніс рішення на користь позивачів, до того ж керувався сумнівними даними.

Львівська обласна організація ВО "Свобода" заявляє, що на депутата, який викрив серйозний злочин, чиниться тиск. Посадовці, які стоять за розкраданням піску, вирішили використати перевірений метод: найкращий захист – це напад, і засудити депутата, який виявив злочин. У цій схемі задіяні також правоохоронні органи та суд.

Голова Львівської обласної організації ВО "Свобода", народний депутат України Ірина Сех звертається до прокурора у Львівській області, вимагаючи взяти під контроль справу Василя Малка, а також відкрити провадження щодо розкрадання піску на території села Двірці Сокальського району та покарати винних.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Молодь Львівщини візьме ...
Наступна новина: Новий навчальний рік у ...

КОМЕНТАРІ