Львівські курсанти під час закордонної поїздки ознайомилися з роботою баварської поліції

Львівські курсанти під час закордонної поїздки ознайомилися з роботою баварської поліції

04.09.13 09:24 0 1236
Міжнародне співробітництво є одним із провідних напрямків діяльності Львівського державного університету внутрішніх справ. Завдяки йому ми можемо збагачувати свій навчально-науковий потенціал, переймаючи та використовуючи світовий досвід, а також сприяти розповсюдженню у світі надбань України.

Цього літа українська делегація, до якої увійшли курсанти Львівського державного університету внутрішніх справ, Донецького юридичного інституту та представники Головного Управління МВС України в Донецькій області перебувала з робочим візитом у четвертому Управлінні поліції готовності землі Баварії (Федеративна Республіка Німеччина).

Курсант 3-го курсу рядовий міліції Андрій Ходаківський поділився враженнями від поїздки:

«Все почалось з відбіркового тесту в університеті та співбесіди у німецькому посольстві. Так, як я зі школи вивчаю німецьку мову – обидва етапи пройшов успішно. Вражень від побаченого у Німеччині чимало – нам показали роботу німецької поліції, навчально-методичне та матеріально-технічне забезпечення підготовки курсанти, ми відвідали безліч екскурсій, побували у багатьох містах. Думаю, багато чого з роботи тамтешньої поліції можна було запровадити і в Україні».

Так, на Баварській землі знаходиться 7 відділень поліції готовності, а саме у містах Мюнхен, Айхштет, Вюрцбург, Нюрнберг, Кьонігсбрунн, Дахау та Суро. Упродовж двох тижнів українська делегація мала змогу ознайомитись з роботою двох з них – у містах Нюрнберг та Мюнхен.

У Нюрнберзі делегацію супроводжував співробітник місцевої поліції Гарі Вагнер, який провів ознайомчу лекцію стосовно подальшого перебування українських гостей. Опісля чого українці відвідали стадіон «Грюндіг», де проходив футбольний матч між берлінською та місцевою командами. Правоохоронці мали змогу ознайомитися з роботою поліції у сфері організації охорони громадського порядку та безпеки громадян.

На перших офіційних зборах делегації був присутній начальник четвертого Управління поліції готовності Нюрнберга пан Зюсман та начальник підрозділу спеціального призначення пан Норберт ван Вестбрюк. Керівник управління розповів, що установі працює 950 співробітників, і на даний момент до 2017 навчатиметься 450 курсантів.

Наступного дня делегація попрямувала до міста Бамберг, де ознайомилась з підготовкою майбутніх поліцейських – від вступних екзаменів до початку роботи в практичних підрозділах. Виявилось, у Баварії існує серйозна конкуренція між навчальними закладами поліції та вузами економічної сфери, адже більшість випускників шкіл віддають перевагу економіці. Для того, щоб привернути увагу підростаючого покоління до роботи в силових структурах, поліцейські ведуть активну роботу щодо заохочення їх для подальшого вступу у вищі навчальні заклади поліції, яких у Баварії є сім.

У вищевказаних навчальних закладах навчання триває 2,5 років. За цей час студенти вивчають 18 предметів, які стосуються виключно їхньої спеціальності, двічі проходять практику, а наприкінці здають державні екзамени. Після закінчення навчального закладу у них є вибір – іти у поліцію чи у групу спеціального призначення.

У подальшому українських колег ознайомили зі структурою транспортної поліції міста Нюрнберг. Також у центрі вогневої підготовки члени делегації випробували технологію набуття навичок стрільби з вогнепальної зброї. Опісля українців ознайомили зі спеціальними, технічними та транспортними засобами, які є на озброєнні підрозділу.

У рамках програми, відвідавши місто Кельхайн, делегація ознайомилась з історією міста і оглянула залу, зведену на знак подяки героям, які звільнили Німеччину від її загарбників, також на них чекала пізнавальна екскурсія на пароплаві до монастиря Вельтенбург. Вихідними делегації прогулялися визначними місцями міст Нюрнберг та Ротенбург, відвідали криміналістичний музей та побували на озері Бромбах.

У понеділок відбулась офіційна зустріч з паном Кзьодль, начальником першого управління поліції готовності м. Мюнхен. Він ознайомив делегацію з структурою, організацією та основними завданнями даного підрозділу, провів лекцію з тактико – спеціальної підготовки, де курсанти мали змогу ознайомитись із спеціальним спорядженням, що використовується під час різноманітних тренінгів з вогневої підготовки.

Опісля пан Кзьодль провів для українських гостей ознайомчу екскурсію містом Мюнхен, яке безсумнівно захоплює великою кількістю зібраних долею або історією старовинних будівель, палаців, соборів, музеїв, що викликають великий інтерес. Яскраві та незабутні враження справив на правоохоронців музей концерну «БМВ».

Цікавим стало і знайомство з роботою відділення водної поліції в місті Прін. Делегації розповіли про структуру, основні завдання цього підрозділу, а також представили технічні засоби, які вона використовує для виконання поставлених перед нею завдань.

Без сумніву, поїздка курсантів Львівського державного університету внутрішніх справ до ФРН була дуже пізнавальною та цікавою. Перебування в Управлінні поліції готовності землі Баварії – це прекрасна можливість познайомитися з правоохоронною системою іншої країни, розширити світобачення та вдосконалити мовні навики, що, неодмінно, матиме позитивний вплив на їхнє подальше навчання.

ВЗГ ЛьвДУВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Наступна новина: Майкон заявлений за ...

КОМЕНТАРІ