Молоду житомирську художницю Тетяну Лаврінець надихає благословенна земля Житомира і його мешканці

Молоду житомирську художницю Тетяну Лаврінець надихає благословенна земля Житомира і його мешканці

04.09.13 08:33 0 928
3 вересня у Житомирській обласній науковій бібліотеці ім. О.Ольжича відбулося відкриття першої персональної виставки молодої житомирської художниці Тетяни Лаврінець. На виставці представлені квіти, виконані в техніці акварелі, улюбленій, за визнанням художниці, та графічні зображення архітектурних пам’яток, зокрема церков. Акварелі із зображенням квітів вражають витонченістю і довершеністю. За кожною такою картиною лежить копітка праця. «Щоб виконати таку роботу, інколи потрібно зробити десятки ескізів», - зізнається Тетяна. А щодо великої кількості зображень церков каже: «Храми – це місця, де мені спокійно, де я можу відпочити і набратись тієї сили, яку зможу потім передати на папері, на холсті».

Житомир для Тетяни Лаврінець – це свята, рідна земля: «Житомир – це моя батьківщина, ця земля благословенна. Тут багато місць і людей, які зігрівають душу, тут стільки гарячих сердець, які дарують тепло, красу і натхнення».

Тетяна Лаврінець навчалась у Житомирській дитячій художній школі, закінчила Житомирський технологічний коледж, а у минулому році - Національний лісотехнічний університет України у Львові. Ця 22-річна дівчина має непросту долю. У неї померла мати, і Тетяна стала опікуном молодшого братика, 8-річного Віктора.

З роботами молодої талановитої художниці ознайомився заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Олександр Никитюк. Після особистого знайомства і спілкування з нею Олександр Андрійович поділився з журналістами своїми враженнями: «Емоції переповнюють душу. Вражає, що на теренах Житомирської області є такі талановиті молоді люди. І обов’язок влади – допомагати їм. Ми маємо допомогти цій талановитій дівчині, у нас для цього є всі можливості. Виставка дуже приваблює. Це ще одне свідчення того, що Житомирщина багата талантами, і їх потрібно розвивати. Дуже приємно, що серед картин є графічне зображення Хрестовоздвиженської церкви у Житомирі – храму, в якому раніше розміщався музей природи і який очільник області Сергій Рижук ініціював до відновлення. А тепер ця церква надихає митців на створення художніх робіт».

Олександр Никитюк пообіцяв взяти шефство і допомагати становленню талановитої художниці: «Творчим людям потрібна підтримка. Все інше у них є». Він побажав, щоб у майбутньому у Тетяни з’явилась можливість проводити виставки не тільки в Житомирі, і не тільки в Україні.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Білорусі з в’язниці ...
Наступна новина: Кранчар міг перейти у ...

КОМЕНТАРІ