Світлана Богатирчук-Кривко: Держземагентство націлює нас на те, щоб знайти ефективного користувача землею.

Світлана Богатирчук-Кривко: Держземагентство націлює нас на те, щоб знайти ефективного користувача землею.

04.09.13 08:18 0 1276
Цьогоріч уперше за понад 20 років, які триває в нашій країні земельна реформа, держава виділила на неї великі кошти, - розповідає начальник головного управління Держземагентства у Рівненській області Світлана Богатирчук-Кривко у своєму інтерв’ю газеті «Рівне Вечірнє».

Рівненська область отримала близько 13 мільйонів гривень. З них 8,3 мільйона призначені на інвентаризацію земель сільгосппризначення, два мільйони гривень – на оцінку земель, щоб їх можна було передати у створений торік в державний земельний банк. Державних, не розпайованих земель у нашій області - близько 170 тисяч гектарів. Радимо сільським головам не бути пасивними й оформляти землю за межами населених пунктів як комунальну вже зараз, щоб потім мати змогу розпоряджатися нею, наприклад, здавати людям в оренду.

Заліснені ділянки, доречно було б оформити на лісові господарства. Неоформлені пасовища теж перейдуть державі, а також і не витребувані паї, яких в окремих районах – до 15% від загальної кількості.

На постійних зустрічах з громадою області ми радимо людям не зволікати з оформленням спадщини у вигляді паїв. Держземагентство націлює нас на те, щоб знайти ефективного користувача землею, а не просто власника.

У своєму інтерв’ю Світлана Кирилівна торкнулась і теми мораторію на продаж земель сільгосппризначення. –« Мораторій продовжений - до 2016 року. Гадаю, що знятий він буде після прийняття Закону «Про обіг земель сільськогосподарського призначення», який перебуває на розгляді у Верховній Раді. Сподіваюсь, що після його прийняття земельну реформу можна буде вважати завершеною в законодавчому аспекті »- підсумувала начальник Головного управління.TwitterVK.init({apiId:3602090, onlyWidgets: true});VK.Widgets.Like("vk_like812", {type: "mini"}); if (window.Ya && window.Ya.Share) {Ya.Share.update();} else {(function(){if(!window.Ya) { window.Ya = {} };Ya.STATIC_BASE = 'http:\/\/img\-css.friends.yandex.net\/';Ya.START_BASE = 'http:\/\/my.ya.ru\/';var shareScript = document.createElement("script");shareScript.type = "text/javascript";shareScript.async = "true";shareScript.charset = "utf-8";shareScript.src = Ya.STATIC_BASE + "/js/api/Share.js";(document.getElementsByTagName("head")[0] || document.body).appendChild(shareScript);})();}Нравится.soc_no a{color:#d6d6d6; font-size:8px;} .soc_yes a{color:#d6d6d6; font-size:8px;display:none;}SocButtons v1.5

Про це повідомили в Головному управлінні Держземагентства в Рівненській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ