ООН: число біженців із Сирії досягло двох мільйонів

ООН: число біженців із Сирії досягло двох мільйонів

04.09.13 08:55 0 818
Понад два мільйони людей втекли з Сирії через громадянську війну, що понад два роки триває в країні. Такі нові дані наводить ООН. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Агенція ООН у справах біженців повідомляє, що число тих, хто залишив Сирію, зросло майже в 10 разів за останніх 12 місяців.

За словами верховного представника ООН у справах біженців Антоніо Гутерреша, Сирія стала «великою трагедією цього століття».

За даними агенції ООН, майже п’ять тисяч людей втікають до сусідніх з Сирією країн кожного дня. А кількість осіб, переміщених всередині Сирії, складає близько 4,25 мільйона.

Міністри з Іраку, Йорданії, Лівану і Туреччини – чотирьох головних країн, які приймають сирійських біженців – завтра мають зустрітися з представниками агенції ООН у справах біженців у Женеві, щоб обговорити можливе збільшення міжнародної допомоги.

Західні держави висловлюють упевненість у тому, що урядові сили в Сирії застосували хімічну зброю, внаслідок чого 21 серпня загинули понад 1,4 тисячі людей. Президент Башар Асад заперечує ці звинувачення. Захід обговорює можливу війську операцію в Сирії, проти виступають Росія і Китай.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ