Наслідки непроведення сесій облради:

Наслідки непроведення сесій облради:

04.09.13 09:43 0 1029
Тернопільська обласна рада

8 місяців без сесії

Ситуація, що склалася навколо проведення ІІ пленарного засідання 45 сесії облради, є серйозною загрозою для області в цілому. Чергова спроба провести пленарне засідання 2 липняне вдалася. Знову не було кворуму. Програма «Віче» зареєструвала лише 55 депутатів: із фракції «ВО «Свобода» – 6 із 34, «ТОО Єдиний Центр» – 15 із 17, «Партії регіонів» – 13 із 14, «Української Народної Партії» – 9 із 11, «Нашої України» – 6 із 7, «Блоку Литвина» – 5 із 5, позафракційний 1 із 1. Аналогічна ситуація відбулася 19 липня – «ВО «Свобода» – 0 із 34, «ТОО Єдиний Центр» – 14 із 17, «Партії регіонів» – 13 із 14, «Української Народної Партії» – 10 із 11, «Нашої України» – 4 із 7, «Блоку Литвина» – 2 із 5, позафракційний 1 із 1. Зрозуміло, хто блокує проведення сесії і несе відповідальність за усі спричинені наслідки.

Наслідки непроведення сесій облради:

через неприйняття бюджету 2013 року не профінансовано:

- дотації – 6,7 млн. грн.;

- надання соціальних послуг найуразливішим верствам населення – 7,1 млн. грн.;

- субвенцію на проведення виборів сільських голів – 542,6 тис. грн.;

- будівництво, реконструкцію, ремонт та утримання вулиць і доріг комунальної власності - 28, 9 млн. грн.;

- покриття кредиторської заборгованості бюджетних установ суму понад 3 млн. грн. по загальному фонду та 4,7 млн. грн. по спеціальному фонду;

- втрачено за січень-липень 1,4 млн. грн. доходів у зв’язку з неможливістю розміщення тимчасово вільних коштів на депозитних рахунках банку.

Крім цього, статтею 79 Бюджетного кодексу України до прийняття рішення про місцевий бюджет на поточний бюджетний період забороняється здійснювати капітальні видатки. А це 7,4 млн. грн.,

Не отримують:

- 1,5 млн. грн. КП перинатальний центр «Мати і дитина»;

- 0,3 млн. грн. на реконструкцію поліклініки КП «Тернопільський обласний клінічний онкологічний диспансер»;

- 0,1 млн. грн. на реконструкцію покрівлі будинок-інтернат у с. Петриків;

- також дев’ять закладів освіти (в тому числі – школи-інтернати) – 0,9 млн. грн.,

- в десять установ професійно-технічної освіти – 1,5 млн. грн.,

- два училища культури – 0,7 млн. грн.

Всього на суму 3,5 млн. грн. За рахунок цих коштів планувалося в канікулярний період здійснити капітальний ремонт котелень, ремонт та перекриття даху в учбових корпусах, ремонт та утеплення фасадів в установах професійно-технічної освіти, здійснити придбання котлів з високим коефіцієнтом корисної дії.

Таким чином неприйняття бюджету несе за собою загрозу підготовки навчальних закладів до осінньо-зимового періоду.

За умови фінансування згідно з тимчасовим розписом видатки загального фонду обласного бюджету будуть на 47,8 млн. грн. менші від передбачених у проекті бюджету.

За перше півріччя обласні установи недоотримали 38 млн. грн., зокрема, установи освіти – 13,6 млн. грн., охорони здоров’я – 13,8 млн. грн., соціального захисту та соціального забезпечення – 6 млн. грн., культури – 2,5 млн. грн., фізичної культури і спорту – 1 млн. грн.

Це далеко не всі проблеми, які виникли в зв’язку з тим, що частина депутатів обласної ради блокують проведення сесій та прийняття бюджету.

До прикладу майже 20 суб’єктів підприємницької діяльності у зв’язку із непроведенням сесій не можуть отримати дозволи. Таким чином відсутні надходження до бюджету, а це в середньому 1,5 – 2 мільйони із кожного.

Не отримали законного дозволу на продовження користування угіддями і тернопільські члени Українського товариства мисливців та рибалок, адже легітимність погодженого депутатськими підписами проекту рішення викликає серйозні сумніви.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ