На Тернопіллі на базі Бучацької центральної комунальної районної лікарні відкрито клініко-діагностичну лабораторію

На Тернопіллі на базі Бучацької центральної комунальної районної лікарні відкрито клініко-діагностичну лабораторію

04.09.13 08:20 0 966
У клініко-діагностичній лабораторії представлений широкий спектр різноманітних досліджень, тут можна провести дослідження сироватки крові, плазми крові, спинномозкової рідини та всіх біологічних рідин людського організму, як в нормі так і при патології по гематологічних, загально-клінічних, біохімічних, імуноферментних, імунологічних, бактеріологічних, цитологічних показниках. Також, новинкою є введдення в лабораторії ліпідограми.

Як повідомив головний лікар Бучацької центральної комунальної районної лікарні Ярослав Андрусенко, відкриття лабораторії відбулося в рамках реалізації реформ в сфері медицини, яку ініціював Президент і на яких в регіоні наполягає Голова Тернопільської ОДА Валентин Хоптян.

В лабораторії для різних досліджень застосовують сучасну діагностичну апаратуру, зокрема напівавтоматичні біохімічні аналізатори, імуноферментний аналізатор, гемокоагулометр закордонного виробництва, автоматичний аналізатор мікроелементів.

Як повідомляє прес-служба департаменту охорони здоров`я Тернопільської ОДА, через значний обсяг роботи, що виконується у лабораторії, найближчим часом адміністрацією Бучацької райлікарні планується закупити новий напівавтоматичний гематологічний аналізатор, який би зменшив навантаження лаборантів і забезпечив більш точні результати гематологічних досліджень.

На працівники лабораторії з впевненістю приступають до роботи, запевняючи, що “краще самому упередити хворобу та знати все про свій стан здоров’я”.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області у ...
Наступна новина: Висоцький залишив "Гірник"

КОМЕНТАРІ