У Житомирі люди допомогли міліціонерам затримати вандалів

У Житомирі люди допомогли міліціонерам затримати вандалів

04.09.13 11:53 0 954
Понівечені могили, зняті декоративні елементи та металеві огорожі – таку картину застали житомиряни на одному з кладовищ обласного центру. Завдяки їх небайдужості правоохоронцям вдалося затримати трьох винних вандалів цього ж дня.

Тріо парубків, що підозріло метушились довкола однієї з могил, привернули увагу Сергія Івановича (авт. – ім’я змінено) відразу. Однак самому з ними впоратись йому було не під силу. Чоловік звернувся за допомогою до робітників, які облаштовували неподалік поховання.

- Там якісь хлопці зрізають ланцюги з могил. Допоможіть зупинити, - гукнув Сергій Іванович.

Такий вандалізм у Житомирі на цвинтарі – просто небувалий цинізм посеред непізнього вечора. Тож чоловіки кинулись до підозрілих молодиків, а один з них відразу зателефонував на «102».

Допоки парубки, не очікуючи пастки, полювали за металом, їх самих вполювали.

Як з’ясували правоохоронці, троє молодиків, від 18 до 20 років, упродовж години встигли понівечити близько десятка могил, звідки демонтували металеві конструкції різного призначення.

- Я щотижня, а інколи й двічі-тричі на тиждень буваю на кладовищі, - розповідає Станіслав Іванович. – Нещодавно приходжу, а замість огорожі лише кам’яні стовпи, - розводить руками у розпачі літній чоловік.

Того ж того вечора на місці події відразу розпочала роботу слідчо-оперативна група Корольовського РВ УМВС України в Житомирській області.

- Молодиків було доставлено до райвідділу, а вилучені у них металеві елементи передано до адміністрації цвинтара. На даний ми встановлюємо рідних та близьких тих людей, чиї могили устигли понівечити ці особи - прокоментував начальник райвідділу Сергій Рябошапка.

За даним фактом розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст. 297 (Наруга над могилою) Кримінального кодексу України. Стосовно одного із затриманих уже обрано міру запобіжного заходу тримання під вартою. Сам же 18-річний вандал твердить, що поліз до могил за браком грошей на гульки.

Наразі йому, як і його спільникам, може загрожувати обмеження або позбавлення волі до 5 років. До того, у правоохоронців є підстави стверджувати, що затриманий причетний і до інших кримінальних правопорушень, як то крадіжки та шахрайства.

СЗГ УМВС України

в Житомирській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Мукачеві міліція ...
Наступна новина: Злодіїв, які демонтували ...

КОМЕНТАРІ