У Рівненській області тиждень підприємця пройшов у Дубенському міськрайонному центрі зайнятості

У Рівненській області тиждень підприємця пройшов у Дубенському міськрайонному центрі зайнятості

04.09.13 13:33 0 1241
У першу неділю вересня в Україні відзначили День підприємця, щоб підкреслити важливу роль, яку відіграє цей сектор у розвитку економіки держави.

З метою розвитку співпраці з роботодавцями у Дубенському міськрайонному центрі зайнятості провели тиждень підприємця. Розпочали заходи Днем відкритих дверей, на який були запрошені підприємці, котрі співпрацюють з центром зайнятості нетривалий час. Для них провели презентацію центру зайнятості, ознайомили із соціальними послугами, які надаються роботодавцям, та новими можливостями, передбаченими Законом України “Про зайнятість населення”. Спеціалісти центру зайнятості докладно поінформували підприємців про переваги співпраці зі службою зайнятості, зокрема, щодо компенсації роботодавцям витрат у розмірі єдиного внеску в разі працевлаштування безробітних, організації підвищення кваліфікації працівників шляхом стажування, професійного навчання безробітних під замовлення роботодавців, видачі ваучерів для підтримки конкурентоспроможності осіб на ринку праці.

Наступного дня було проведено круглий стіл „Впровадження нових інструментів стимулювання зайнятості населення та створення нових робочих місць”. На захід завітали представники органів місцевого самоврядування, соціальні партнери, приватні підприємці, які тісно співпрацюють з центром зайнятості тривалий час. Директор міськрайонного центру зайнятості В’ячеслав Савчук доповів про результати взаємодії служби зайнятості з роботодавцями, а також ознайомив присутніх з новими можливостями у наданні послуг роботодавцям та перспективою подальшої співпраці. Учасники круглого столу також висловили низку рекомендацій щодо створення нових робочих місць, активізації залучення незайнятих громадян до громадських та інших тимчасових робіт, сприяння розвитку підприємницької діяльності, отримання вичерпної інформації про наявність вільних робочих місць та інш.

Приємним моментом для учасників заходу стало відзначення кращих підприємців. Обласним центром зайнятості за ефективну співпрацю та особистий внесок у розвиток підприємництва, створення робочих місць для працевлаштування безробітних та з нагоди Дня підприємця було оголошено подяку приватним підприємцям Гончаровій Т.І., Пилипчук Н.О., Варійчук М.П. До числа нагороджених грамотами за активну співпрацю та взаємодію з Дубенським міськрайонним центром зайнятості у питаннях працевлаштування незайнятого населення та створення додаткових робочих місць потрапили приватні підприємці Томко Л.М. та Шагієва С.А.

У рамках заходів тижня підприємця провели також цільовий семінар з роботодавцями з питань соціального захисту та вирішення проблем працевлаштування соціально незахищених категорій населення. На заході присутніх детально поінформували про зміни в законодавстві, що регламентують порядок стимулювання роботодавців до працевлаштування цієї категорії громадян.

Завершився тиждень підприємця семінаром з організації професійного навчання та впровадження нових інструментів підвищення конкурентоспроможності осіб, відповідно до нового Закону України “Про зайнятість населення”.

У центрі зайнятості сподіваються на подальше розширення співпраці із соціально відповідальними роботодавцями-підприємцями, адже це, здебільшого, сильні, ініціативні та енергійні люди, які здатні нести відповідальність за себе та найманих працівників.

Про це повідомили у Рівненському міському центрі зайнятості
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ