У Волинській області за сприяння в незаконному отриманні громадянами земельних ділянок судитимуть голову сільради

У Волинській області за сприяння в незаконному отриманні громадянами земельних ділянок судитимуть голову сільради

04.09.13 13:20 0 1179
Прокуратурою Камінь-Каширського району скеровано до суду обвинувальний акт щодо голови сільської ради, який підробляв офіційні документи, сприяючи громадянам у незаконному отримані земельних ділянок у приватну власність.

Досудовим розслідуванням установлено, що голова Любешівсько-Волянської сільської ради склав, підписав та завірив печаткою рішення сільської ради, які містили завідомо неправдиві відомості про погодження технічної документації із землеустрою для складання та видачі державних актів на право власності на земельні частки колишнього колективного сільськогосподарського підприємства, а також передачу цих земельних ділянок у власність громадянам та видачу їм державних актів на право власності.

Між тим, у дійсності на сесії сільради такі питання не розглядалися та не приймались.

Таким чином сільським головою незаконно надано у власність земельні ділянки загальною площею понад 16 га, вартість яких становить майже 124 тис. грн., чим завдано тяжких наслідків державним та громадським інтересам.

Обранець громади обвинувачується у вчиненні службового підроблення та зловживанні службовим становищем (кримінальні правопорушення, передбачені ч. 2 ст. 364, ч.2 ст. 366 Кримінального кодексу України).

Завдані збитки у ході досудового розслідування повністю відшкодовані.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Закарпатській області ...
Наступна новина: 45 тис туристів відвідало ...

КОМЕНТАРІ