На Ужгородщині під мостом через потічок знайшли дві бойові гранати

На Ужгородщині під мостом через потічок знайшли дві бойові гранати

04.09.13 13:28 0 1156
На даний час у краї триває міліцейська спецоперація «Зброя та вибухівка», в ході якої правоохоронці вилучають в громадян цілі арсенали, притягаючи винуватців незаконного зберігання зброї та боєприпасів до передбаченої законом відповідальності.

Так, на вулиці Іршави нічної пори працівники карного розшуку затримали підозрілого чоловіка, яким виявився 31-річний непрацюючий житель с.Арданово Іршавського району. Коли чоловіка запросили для складання адмінпротоколу в райвідділ міліції, то виявили у нього в кишені куртки поліетиленовий пакет із 52 патронами калібру 5,6 та 5,45 мм. Звідкіля в молодика такий арсенал і навіщо він носив його при собі, повинно з′ясувати слідство. Сам селянин каже, що ці патрони він знайшов влітку в лісі неподалік свого села й тримав удома з метою збуту.

В Ужгороді патрульний наряд проходив вночі біля закинутого будівельного вагончика, де міліціонери помітили підозрілого чоловіка. Ним виявився 46-річний ужгородець, який добровільно видав правоохоронцям чотири патрони до малокаліберної гвинтівки калібру 5,6 мм. Звідкіля вони в нього, тепер з′ясовується.

Виноградівські дільничні міліціонери зупинили вечірньої пори на вулиці села Теково 36-річного жителя с.Гудя Виноградівського району, який мав у кишені штанів 30-мсантиметровий ніж.

У Мукачівський міськвідділ міліції надійшло повідомлення про те, що неподалік автозаправки в місті невідомий громадянин шукає покупців на кастет. На місце пригоди виїхала слідчо-оперативна група й було затримано 46-річного мукачівця, в якого знайшли в кишені штанів металевий кастет. Холодну зброю вилучено й направлено на експертизу.

За іронією долі, на території іншої АЗС Мукачева того ж вечора міліціонери затримали 23-річного мукачівця, який намагався збути 70 грамів мисливського пороху.

48-річний житель Ужгородського району вже відбуває покарання за скоєння крадіжки. І от засуджений зізнався, що на початку весни, ще перебуваючи на волі, він сховав під мостом через канал у рідному селі дві гранати, які помістив у поліетиленовий пакет. Ці гранати, які пояснив чоловік, йому дав знайомий, що нещодавно помер… У вказане засудженим місце прибули правоохоронці разом із фахівцями-вибухотехніками й справді знайшли на березі каналу під мостом неподалік колишньої колгоспної ферми червоний поліетиленовий пакет із двома іржавими гранатами Ф-1 часів війни, одна з яких була з запалом, тобто бойова. Вилучені гранати направлено на експертизу. За даним фактом розпочато досудове розслідування.

У Свалявський райвідділ міліції звернувся 27-річний житель селища Жденієво Воловецького району, який повідомив про те, що під час прибирання будинку, в якому проживав його покійний брат, він виявив у шафі два артилерійські снаряди часів війни, вкриті корозією. В село прибула міліція й до приїзду саперів виставили охорону з числа працівників Свалявського РВ УМВС.

Ще один артснаряд виявив у полі за кілька метрів від житлових будинків в Ужгороді дільничний Ужгородського міськвідділу міліції. Небезпечну залізяку вилучили працівники МНС і знищили на військовому полігоні в Ужгородському районі.

Спецоперація «Зброя та вибухівка» в області триває.

СЗГ УМВС України в Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Челленджер Брашов. ...
Наступна новина: На Тернопіллі згубна ...

КОМЕНТАРІ