«Свобода» пікетуватиме дипломатичні представництва Росії в Україні з вимогою повернути українського рибалку, якого утримують у полоні, на батьківщину

«Свобода» пікетуватиме дипломатичні представництва Росії в Україні з вимогою повернути українського рибалку, якого утримують у полоні, на батьківщину

04.09.13 12:11 0 1082
5 та 6 вересня 2013 року Всеукраїнське об’єднання «Свобода» пікетуватиме посольство і консульства Російської Федерації по всій Україні з вимогою повернути на територію України українського рибалку Олександра Федоровича, якого російська сторона фактично утримує в полоні. Про це 4 вересня 2013 року під час виступу у Верховній Раді України заявив народний депутат свободівець Ігор Швайка.

Націоналіст заявив: «Свобода» неодноразово наголошувала, що з боку Росії, особливо в контексті підписання Угоди про асоціяцію між Україною та ЕС, розв’язано війну – економічну, гуманітарну, релігійну. Але останнім часом Росія перейшла до війни фізичної. Націоналіст нагадав, що 17 липня близько 18:00 в Азовському морі сталося так зване «зіткнення» українського рибальського баркаса і катера берегової охорони прикордонної служби РФ. Унаслідок цього загинули рибалки і лише один – Олександр Федорович – залишився живим. 22 липня військове слідче управління слідчого комітету РФ у Південному військовому окрузі відкрило кримінальну справу, звинувативши українських рибалок у порушенні правил кораблеводіння, за що передбачено до 7 років позбавлення волі. У свою чергу, МЗС і Мінюст України кволо відреагували на цей кричущий інцидент, обмежившись млявими закликами до російської влади відпустити українського рибалку, чим фактично зробили «гарну міну за поганої гри».

Націоналіст також звернув увагу на те, що 28 липня з’явилося відео, при перегляді якого один із фахівців судноводіння зазначив, що російські прикордонники фактично діяли як пірати – мовчки, без команд, не оголосивши хто вони. «Після того, як прикордонники протаранили український рибальський баркас, замість рятувати людей, вони зробили величезну дугу, і вже опісля підійшли, побачивши, що там є жива людина. Аж тоді почали діяти як це належить, коли людина за бортом. Прикордонна служба Росії робила все можливе, аби сховати кінці в воду, щоби про цей інцидент не стало відомо. Окрім цього, український рибалка ще й донині не може повернутися на батьківщину.

Всеукраїнське об’єднання «Свобода» завтра і післязавтра пікетуватиме посольство і консульства РФ по всій Україні з вимогою повернути українського рибалку Олександра Федоровича на територію України і провадити розслідування цього інциденту тут», – заявив Ігор Швайка.

Свободівець також підкреслив, що Партія регіонів, яка позиціонує себе як «захисник Донбасу», мала би невідкладно відреагувати. «Депутати-мажоритарники із Маріуполя й Новоазовського району вже повинні були би бути в Росії і мали би забрати з російського полону українського рибалку. Але їх там немає. Те, що нині відбувається з нашими рибалками, є фактично знищенням громадян України і військовою агресією з боку іноземної держави. Це також є окремим нагадуванням тим, хто нині ратує за Митний союз», – додав Ігор Швайка.

Прес-служба Всеукраїнського об’єднання «Свобода»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Вінницькі міліціонери ...

КОМЕНТАРІ