Алла Шлапак вимагає публічного звіту усіх районних начальників освіти

Алла Шлапак вимагає публічного звіту усіх районних начальників освіти

04.09.13 16:11 0 1299
Усі керівники управлінь освіти повинні прозвітувати перед Київрадою про ситуацію в районі, на цьому наполягає Алла Шлапак, Голова постійної комісії Київради з питань гуманітарної політики, лідер депутатської групи «Соціальна справедливість».

У своєму блозі на «Українській Правді», Алла Шлапак відзначає, що звільнення начальника управління освіти Дніпровського району Василя Ільєнка після скандального випадку з отруєнням дітей у ДНЗ №455, стало прецедентом, який комісія з питань гуманітарної політики Київради має на меті зробити нормою.

«Необхідно впровадити у повсякденну практику обов'язкову особисту відповідальність саме вищого районного керівництва за ті порушення, які будуть виявлені. Потрібно зняти чиновницьку недоторканність з районних начальників, виробити у них рефлекс, що відтепер їм не вдасться відсидітися за спинами своїх підлеглих», - вважає Алла Шлапак.

Наразі, за її словами, під пильним наглядом гуманітарної комісії Київради знаходиться ситуація у Святошинському районі Києва, де прокуратура виявила порушення за ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість – ред.). «Ці зловживання призвели до того, що ціна на продукти харчування, які закуповувалися для дитячих садків, була завищена на 100 тисяч гривень», - уточнює Алла Шлапак.

Голова гуманітарної комісії Київради заявляє, що наполягатиме на обов’язковій доповіді-звіті про ситуацію в районі усіх начальників управлінь освіти м.Києва. «Нехай розкажуть і нам – депутатам, і журналістам, і киянам, як у новому навчальному році організовано закупівлю та постачання продуктів у навчально-виховні заклади, як в реальності здійснюється перевірка якості цих продуктів, хто саме і за якими критеріями виграв тендери на постачання, в який спосіб формується собівартість раціонів тощо. Думаю, ми почуємо багато «цікавого»», - зазначає Алла Шлапак.

При цьому політик наголошує, що згадані звіти та доповіді повинні відображати реальну ситуацію у районах для того, щоб була можливість провести порівняльний аналіз, виробити конкретні рекомендації та спільними зусиллями віднайти шляхи подолання кризових явищ. «Я одразу попереджаю керівників управлінь освіти в районах – це не «перегони за орденами». Бо нагороджувати чиновника за те, що він справно виконує свою роботу за бюджетні гроші - абсурд. Тому жодного штучного прикрашання ситуації бути не може. Для того, щоб забезпечити дітям безпеку у дитсадках і школах – нам потрібні реальні дані», - наголошує Алла Шлапак.
Нагадаємо, у липні на хабарі у 170 тис.грн. попалися чиновники Оболонського райуправління освіти. Під час одержання хабаря у $5 тис. викрили також одного із керівників військового ліцею ім. І. Богуна. А у серпні за такий же злочин - хабар у сумі майже 40 тис. грн., перед судом представ колишній директор «Київського палацу дітей та юнацтва».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Полтавщині ...
Наступна новина: Чернівецькі податківці ...

КОМЕНТАРІ