Зростання кількості депозитів у гривні – це впевненість українців у банківській системі та банківській економічній політиці - експерт

Зростання кількості депозитів у гривні – це впевненість українців у банківській системі та банківській економічній політиці - експерт

04.09.13 18:54 0 1011
Зростання кількості довгострокових депозитів у національній валюті свідчить про впевненість українців у банківській системі та загалом у банківській економічній політиці . Про це в ексклюзивному коментарі журналістам телеканалу БТБ сказав експерт, економіст Бостонського коледжу економіки Крістофер Баум.

Експерт зазначив, що низький попит на іноземну валюту із тенденцією до скорочення може бути результатом бажання українців тримати гривню у якості заощаджень. «Це може бути певним виявом упевненості у національній валюті», - сказав Баум.

«Відносини між людьми та національною валютою багато у чому залежать від того, що відбувається політично, що думають люди про стабільність, про економіку, компетентність Центрального банку, економічну політику взагалі. Це зростання кількості довгострокових депозитів свідчить про впевненість людей у банківській системі та загалом у банківській економічній політиці», - переконаний економіст.

«Але статистика… демонструє зростання впевненості у домашньому банківському секторі та в ідеї, що тримати гроші у формі депозиту краще, ніж у іноземній валюті чи у матрасі, чи закопаними на задньому дворі», - зазначив Баум.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернівецькі податківці ...
Наступна новина: Обов'язкові реквізити ...

КОМЕНТАРІ