Тернопілля: влада області приділяє велику увагу людям з особливими потребами

Тернопілля: влада області приділяє велику увагу людям з особливими потребами

05.09.13 09:52 0 834
У Тернополі стартували відбіркові обласні змагання в рамках першої Всеукраїнської спартакіади серед інвалідів праці та потерпілих на виробництві «Сила духу». Змагання з шашок, шахів, армспорту, тенісу, дартсу, бомбаскету прийняла Тернопільська спеціалізована школа I-III ступенів №3. Організаторами змагань виступили управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Тернопільській області спільно з обласною організацією фізкультурно-спортивного товариства «Спартак».

Відкрив спартакіаду заступник голови-керівник апарату облдержадміністрації Юрій Желіховський. Він передав учасникам та організаторам вітання від голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна. У своєму вітальному слові Юрій Желіховський високо оцінив діяльність обласного центру «Інваспорт», який було створено 20 років тому при управлінні фізичної культури і спорту Тернопільської ОДА. У 1996 році при обласному центрі відкрито спеціальну дитячо-юнацьку реабілітаційну школу інвалідів. За словами Юрія Желіховського, «Інваспорт» разом з ДЮСШ мають добрі традиції в області – розвивають 12 видів спорту, а також не олімпійські види спорту. У спортивних секціях центру та ДЮСШ займається більше 500 чоловік. Деякі з них були учасниками та призерами Паралімпійських та Дефлімпійських ігор. Відтак, прославили область на весь світ.

За словами заступника голови-керівника апарату облдержадміністрації Юрія Желіховського, вирішення проблем людей з особливими потребами знаходиться під особистим контролем голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна. Область реалізовує соціальні ініціативи Президента України, які спрямовані на забезпечення всім необхідним людей з особливими потребами.

Юрій Желіховський висловив надію, що змагання серед інвалідів праці та потерпілих на виробництві будуть в області традиційними. Учасникам спартакіади він побажав безкомпромісної боротьби, чесного суддівства і міцного здоров’я.

Довідка. Фінальні змагання першої Всеукраїнської спартакіади «Сила духу» пройдуть з 26 по 29 вересня в Алушті. Участь візьмуть 250 потерпілих на виробництві – переможців і призерів відбірних змагань з усіх регіонів України.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Нововолинські міліціонери ...

КОМЕНТАРІ