На Буковині 60 відсотків власників РРО вже «електронізувалися»

На Буковині 60 відсотків власників РРО вже «електронізувалися»

05.09.13 09:34 0 948
Саме стільки користувачів касової техніки у Чернівецькій області на початок вересня, відповідно до пункту 7 статті 3 Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» виконали вимоги законодавства і забезпечують передачу контрольно-звітної інформації до Міндоходів Буковини в електронній формі.

За словами самих бізнесменів, вони вже відчули переваги застосування таких модернізованих реєстраторів, так як тепер вся інформація про виторг зберігається тільки в електронному вигляді і немає необхідності накопичувати велику кількість первинних документів на паперовій стрічці та зберігати десятки кілограмів копій чеків протягом трьох років.

Всім платникам, які причетні до застосування реєстраторів розрахункових операцій необхідно враховувати, що процес технічного переоснащення триває з 1 січня 2013 року і перехідний період завершується 1 січня 2014 року – з цієї дати запроваджується відповідальність за неподання електронної звітності. Законом лише перенесено термін застосування штрафних санкцій за неподання електронної звітності з РРО з 1 липня 2013 року на 1 січня 2014 року. При цьому вимога щодо подання електронної звітності з 1 січня 2013 року є чинною.

Враховуючи, що часу для адаптації залишилося небагато фахівці Міндоходів регіону закликають усіх платників найближчим часом пройти персоналізацію, придбавши РРО нового зразка, або доопрацювавши існуючі, щоб у подальшому не здійснювати переобладнання поспіхом та не порушувати законодавчі вимоги по забезпеченню подання електронної звітності.

Пресслужба ГУ Міндоходів

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Фехтувальник Ростислав ...
Наступна новина: Бондаренко, Лупу і Рємєнь ...

КОМЕНТАРІ