Ірина Романів: “Громадська експертиза – лише початок громадського контролю”

Ірина Романів: “Громадська експертиза – лише початок громадського контролю”

05.09.13 09:22 0 984
4 вересня, у Львівській облдержадміністрації відбувся круглий стіл на тему: «Взаємодія влади та громадськості для реалізації антикорупційних стандартів у регіональній мовній і загалом гуманітарній політиці».

Круглий стіл відбувся під керівництвом голови робочої групи з підготовки матеріалів для проведення громадської експертизи, заступника голови ОДА Ірини Романів.

Під час круглого столу заслухали інформацію представника Всеукраїнської молодіжної громадської організації “Студентське братство” Олега Яценка про попередні висновки громадської експертизи, сформовані на основі опрацювання відповідей та документів облдержадміністрації.

За словами Олега Яценка, Львівщина подає гарний приклад іншим областям у питаннях компетентності й фаховості державних службовців.

«Пакет документів, які надали для громадської експертизи державні службовці Львівщини, інші області використали як зразок. Із Львівської області беруть приклад, і я відчуваю гордість за регіон», – сказав О.Яценко.

Також він відзначив, що департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю, департамент з питань культури, національностей та релігій, департамент освіти та науки ОДА найкраще забезпечували доступ громадськості до інформації.

Своєю чергою Ірина Романів звернула увагу присутніх на те, що обласна державна адміністрація намагається робити все необхідне, щоб в області була не просто велика кількість програм, але й здійснювався контроль за якістю та ефективністю виконання цих програм. Не найменшу роль у цьому процесі відграє громадська думка.

«Такі громадські експертизи є кроком назустріч відкритості влади, що своєю чергою, дисциплінує державних службовців, стимулює їх відповідально підходити до виконання свої службових обов’язків, особливо при прийнятті програм. Таку ж відповідальність повинні відчувати й депутати Львівської обласної ради», – сказала Ірина Романів.

Під час круглого столу директор департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА Дмитро Посипанко розповів про пріоритети діяльності департаменту та досвід співпраці з учасниками громадського моніторингу, відповідно до підписаних у березні меморандумів про співпрацю (з ВМГО «Студентське братство» та з ЛОГО ІАЦ «Логос»).

Дмитро Посипанко запевнив, що департамент надає постійне сприяння у проведенні таких експертиз, постійно співпрацює із громадськими організаціями та моніторить громадську думку. Окрім того, для держслужбовців області відбулись спеціальні навчання щодо проведення громадських консультацій.

Зазначимо, це вже друга громадська експертиза, яку проводить Львівська обласна державна адміністрація, відповідно до вимог чинного законодавства.

Також Ірина Романів наголосила, що для голови ЛОДА Віктора Шемчука питання відкритості й доступності влади до громадськості та громадського моніторингу є принциповими.

«Це лише початок громадського контролю. Віктор Вікторович неодноразово наголошував, що завдання облдержадміністрації полягає в тому, щоб не було ні півкроку в блокуванні цієї відкритості», – підсумувала Ірина Романів.

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Українська економіка ...

КОМЕНТАРІ