Кременець приймає IX міжнародні українсько-польські літературно-мистецькі зустрічі «Діалог двох культур - 2013»

Кременець приймає IX міжнародні українсько-польські літературно-мистецькі зустрічі «Діалог двох культур - 2013»

05.09.13 08:12 0 855
На базі Кременецького літературно-меморіального музею Юліуша Словацького відкрились IX міжнародні українсько-польські літературно-мистецькі зустрічі «Діалог двох культур - 2013». Участь у заході беруть представники влади, літератори, поети, митці, громадськість України та Польщі.

Вітаючи з початком роботи міжнародного заходу заступник голови Тернопільської ОДА Петро Гоч відзначив важливу роль культурного діалогу між двома країнами на тернопільській землі. Учасникам літературно-мистецької зустрічі він передав вітання від Голови Тернопільської ОДА Валентина Хоптяна. Петро Гоч заявив, що «Діалог двох культур» - це захід, що збирає українську і польську інтелігенцію, яка будує міцний місток дружби між двома країнами, тісний діалог культур, поезії. Це є основою двосторонніх стосунків, зазначив заступник голови Тернопільської ОДА.

«Приємно, що вже майже 10 років прихильники творчості Юліуша Словацького мають свій куточок. Відкриття обласного літературно-меморіального музею Юліуша Словацького у Кременці вважаю значною подією в історії українського та польського народів. Це особливий приклад співробітництва двох країн на найвищому рівні» - заявив Петро Гоч.

Довідка. З ініціативи обласного літературно-меморіального музею Юліуша Словацького у Кременці, Міністерства культури і національної спадщини Республіки Польща та національного музею міста Пшемишль з 2006 року щорічно відбуваються міжнародні українсько-польські зустрічі «Діалог двох культур», у яких беруть участь відомі митці, поети, письменники України і Польщі.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Перед збірною Англії ...
Наступна новина: У Чернігові розпочалася ...

КОМЕНТАРІ