Луцька ОДПІ: вже 5117 платників податків звітують через Інтернет

Луцька ОДПІ: вже 5117 платників податків звітують через Інтернет

05.09.13 08:22 0 1042
З початку року 2873 представники бізнесу міста Луцька та Луцького району задля забезпечення надійності і захисту своїх документів та звітів, вже звернулись до акредитованого Центру сертифікації електронних ключів Міндоходів у місті Луцьку та безкоштовно отримали 3928 ключів електронного цифрового підпису, аби звітувати сучасно. Всього ж 5117 платників податків – клієнтів Луцької ОДПІ Міндоходів звітують, використовуючи засоби телекомунікаційного зв’язку.

"З кожним місяцем все більше платників податків добре розуміють, що електрона звітність – це максимальні переваги при мінімальних затратах часу. В першу чергу це стосується платників податку на додану вартість, які активно користуються всіма перевагами електронної звітності", – зазначив заступник начальника Луцької ОДПІ Андрій Ткачук.

Як повідомили фахівці Луцької ОДПІ, лише за січень-липень 2013 року декларацію з ПДВ засобами телекомунікаційного зв’язку до інспекції подали 2379 платників ПДВ, з них – 1893 юридичних особи та 486 фізичних осіб.

За даними Луцької ОДПІ Міндоходів, найактивнішими користувачами послуг центру все ж таки залишаються фізичні особи. З початку року за цифровим підписом звернулися 2455 платників цієї категорії, які отримали 2714 безкоштовних посилених сертифікатів.

На думку Андрія Ткачука, зростанню затребуваності електронного звітування сприяють розгалужена інфраструктура обслуговування та безкоштовність всіх надаваних послуг.

Як підтвердив посадовець, електронне звітування з ключами цифрового підпису має низку переваг. Адже в місті Луцьку підприємцям вільно надається програмне забезпечення (включаючи регулярні оновлення та технічну підтримку), консультації фахівців та, власне, ключі електронного підпису, а також вони отримують захищеність інформації.

Довідково: отримати безкоштовно ключі електронного підпису можна за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4, приміщення Центру обслуговування платників податків при Луцькій ОДПІ, каб. № 30. У разі виникнення запитань, телефонуйте за номером 778-494,або ж відвідайте сайт акредитованого Центру сертифікації електронних ключів Інформаційно - Довідкового департаменту Міндоходів за адресою: inform@acskidd.gov.ua.

Про це повідомив медіа-центр Міндоходів у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Лондонський "Арсенал" ...

КОМЕНТАРІ