Незабаром Волинь отримає понад 30 автомобілів швидкої допомоги за квотами Уряду

Незабаром Волинь отримає понад 30 автомобілів швидкої допомоги за квотами Уряду

05.09.13 08:10 0 947
Незабаром Волинь отримає понад 30 автомобілів швидкої допомоги за квотами Уряду. Про це на засіданні комітету з економічних реформ повідомив начальник управління охорони здоров’я облдержадміністрації Ігор Ващенюк. «Уряд виділяє на придбання спеціального медичного транспорту загалом по Україні близько 1 млр грн. В області, за квотами, надійде п’ять автівок категорії А (перевезення), двадцять одне авто категорії В (невідкладна допомога) та сім – категорії С (реанімобіль)», - поінформував він.

Разом з тим, на Волині завдяки внутрішнім ресурсам та допомозі благодійників парк швидких щоразу збільшується та оновлюється. «Тільки для центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у 2012 році за кошти обласного бюджету придбано 5 сучасних автомобілів швидкої медичної допомоги. У 2013 році від спонсорів центр отримав ще 5. Загалом же парк обласного центру екстреної меддопомоги налічуєся 105 автівок та 68 бригад», - зазначив Ігор Ващенюк.

Так само, з усіх джерел фінансування оновлюються парки санітарного автотранспорту та «швидких» у центральних районних лікарнях краю. Ігор Ващенюк також особливо підкреслив, що лікарі повністю забезпечені лікарськими засобами, в тому числі й знеболюючими та препаратами тромболізису.

Також Ігор Ващенюк розповів про втілення в області національного президентського проекту «Вчасна допомога». Незабаром відбудеться відкриття обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф, який централізовано отримуватиме виклики та координуватиме роботу усіх бригад швидких краю.

«100 % бригад екстреної медичної допомоги вже забезпечені засобами мобільного зв’язку та GPS навігаторами», - зауважив начальник управління охорони здоров’я ОДА.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: До Чернігова завітали ...
Наступна новина: На будівлі міської ради ...

КОМЕНТАРІ